Svijet

Američki ekspert za avijaciju: Putin je oteo MH370

Ekspert za avijaciju Džef Vajs koji često gostuje na CNN iznio je pretpostavku da je nestali malezijski avion otet po naredbi predsjednika Rusije Vladimira Putina.
Američki ekspert za avijaciju: Putin je oteo MH370
Portal AnalitikaIzvor

Osmog marta 2014. godine iznad Južnog kineskog mora je nestao malezijski avion na letu MH370, iz Kuala Lumpura u Peking. Potraga za avionom još uvijek traje, a ni posle dvije godine stručnjaci nisu utvrdili šta se desilo sa avionom u kome je bilo 239 putnika i članova posade.

Ekspert za avijaciju Džef Vajs smatra, međutim, da je avion oteo predsjednik Rusije Vladimir Putin.

„Očigledno je da je Putin imao dobar razlog za to“, tvrdi stalni ekspert CNN za avijaciju koji se u emisijama uticajnog kanala pojavljivao pedesetak puta.

On je rekao da je odmah posumnjao u Moskvu iako, doduše, u prvi mah nije mogao da pretpostavi „zbog čega bi Putin poželio da otme putnički avion“.

On pretpostavlja da je „Putin htio da pokaže SAD da je sposoban da nanese štetu Zapadu i njegovim saveznicima na bilo kom mjestu u svijetu“ ili da je, u stvari, predsjednik Rusije jurio za „tajnim informacijama koje je imao jedan od putnika“. A, možda je ruski predsjednik htio da otme avion i da ga sakrije, kako bi se kasnije „iznenada, odnekud pojavio i to pun eksploziva“, prenosi "Sputnjik".

B92

Portal Analitika