Ostalo

Predsjednik Kuglaškog saveza Crne Gore Niko Petović podnio ostavku

U Podgorici je 27.02.2016 god.održana redovna Skupština Kuglaškog saveza Crne Gore.
Predsjednik Kuglaškog saveza Crne Gore Niko Petović podnio ostavku
Portal AnalitikaIzvor

Uz prisustvo dvadeset delegata iz svih crnogorskih klubova (Mornara,Porta,Docle,Aluminijuma i Podgorice), razmatrani su ostvareni rezultati u kuglaškom sportu u predhodnoj godini,odnosno od održavanja Skupštine u februaru 2015. godine.

Delegati su jednoglasno usvojili Zapisnik sa predhodne Skupštine,izvještaj o radu Kuglaškog saveza Crne Gore za 2015. god. kao i razmatranje i usvajanje finansijskog Izvještaja za 2015. godinu. Takođe je usvojen i finansijski plan za 2016. godinu. Skupština je i usvojen novi Kritrijum za izbor najbolje kuglašice i kuglaša za 2016 godinu u Crnoj Gori

Na Skupštini je dosadašnji Predsjednik Kuglaškog saveza Crne Gore Niko Petović podnio neopozivu ostavku na ovu funkciju i zatražio da se o njoj ne raspravlja jer je to njegov lični stav.

U samom obrazloženju svoje ostavke G-din. Petović je istakao da se umorio dosadašnjim svojim radom u ovom savezu,gdje je uložio mnogo truda za razvoj kuglaškog sporta. Takođe je istakao da je u njegovom radu bilo problema u konstantnom nedostatku finansiskih sredstava i stvarne želje da se ovaj sport što više afirmiše, prisustvom naših kuglašica i kuglaša na takmičenjima od domaćih ligaških do svjedskih takmičenja.

Takođe je naglasio da su finansijska sredstva koja su opredijeljena za ovaj savez od Uprave za mlade i sport Crne Gore,samo dio potreba saveza, tako da je ulagao mnogo energije i vremena da se od sponzora obezbijede sredstva za nesmetan rad saveza.

Istakao je i da nije mogao da se složi sa odlukom Upravnog odbora Kuglaškog saveza Crne Gore oko dogovora  predlaganja proglašenja najboljih kuglaša u Crnoj Gori.

Jednoglasnom odlukom delegata Skupštine, Kuglaškog saveza Crne Gore, usvojeno je da se na mjesto vršioca dužnosti Predsjednika Kuglaškog saveza Crne Gore imenuje G-din. Zoran Vukčević, dosadašnji potpredsjednik saveza .

Kuglaški savez Crne Gore nastavlja redovno sa svojim aktivnostima iz kalendara takmičenja tako da je u nedjelju 28.02.2016. god. u kuglani „Župa“ u Tivtu, odigrane su kvalifikacije u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji za naslov najbolje kuglašice u Crnoj Gori.

U konkurenciji prijavljenih devetnaest takmičarki,od kojih je nastupilo njih sedamnaest ,dvanaest najboljih je obezbijedilo svoje mjesto u finalni dio takmičenja, od kojih će četiri prvoplasirane igrati superfinale za zvanje najbolje kuglašice u Crnoj Gori.

Samo da podsjetimo da će dvije prvoplasirane takmičarke sa ovog takmičenja prestavljati Crnu Goru u pojedinačnoj konkurenciji na Svjetskom kuglaškom prvenstvu koje će se održarti u maju mjesecu u Novigradu, Hrvatska.

Finale su izborile sledeće takmičarke:

1.Ham Marija               KK Podgorica               473 oborena čunja

2.Ardalić Mirijana         KK Mornar                    467

3.Pandurov Milica         KK Podgorica               456

4.Bojović Dušica           KK Doclea                     443

5.Kankaraš Aida           KK Mornar                     436

6.Brajović Milica           KK Porto                       434

7.Dragićević Jovana     KK Mornar                    428

8.Dragićević Sanja       KK Mornar                     419

9.Ivanović Dajana        KK Porto                        417

10.Đurić Lela                 KK Porto                        417

11.Potpara Daliborka   KK Mornar                     404

12.Rakočević Jelena     KK Porto                        403

Portal Analitika