Crna hronika

Snajperisti i panciri čuvali Dalibora Đurića

Kotoranin Dalibor Đurić, koji se u policijskim evidencijama vodi kao član takozvanog "škaljarskog klana”, juče je doveden u kotorski Osnovni sud uz do sada neviđeno jake mjere obezbjeđenja.
Snajperisti i panciri čuvali Dalibora Đurića
Portal AnalitikaIzvor

Razlog je, kako je Dnevnim novinama potvrđeno iz više izvora, operativna informacija policije da bi u kriminalnom obračunu zavađenih klanova moglo doći i do oružanog napada. 

Ove sumnje su u fazi provjere, ali istovremeno privođenje Đurića u sud izvedeno je sa najvišim stepenom zaštite. Koliko je stvar složena govori i informacija da su Đurić i njegovi pratioci zatvorski sprovodnici i pripadnici kotorske policije imali pancire, a na okolnim zgradama bili su i maskirani snajperisti sa nišanima usmjerenim prema zgradi suda, dok su prozori sudskih prostorija bili oblijepljeni plavim papirom. Đurić se nalazi u spuškom zatvoru od 24. otobra 2014. zbog krivičnog djela "iznuda", a u toku je i suđenje za nasilničko ponašanje, koje je juče odloženo zbog nedolaska jednog svjedoka.

S obzirom da je u protekle dvije godine na suđenja u kotorski sud dovođen samo u pratnji zatvorskih čuvara, dok je zgradu suda obezbjeđivao manji broj službenika kotorske policije, jučerašnja slika ispred i u bližoj okolini suda bila je neuobičajena i začuđujuća. Prilikom prolaska glavnom gradskom ulicom kombi kojim je Đurić dovezen na suđenje pratili su policijski automobili a na nekoliko lokacija kuda su rolazili, stajali su specijalci.

Đurić i njegov drug Jovan Jovanović osuđeni su za krivično djelo iznudo na štetu sugrađanina Marjana Netzmeskala, kojem su uz upotrebu sile i prijetnje u naselju Škaljari u tamošnjem auto-servisu protivpravno oduzeli vozilo marke "mercedes A160" i plovilo-čamac marke "faeton", vrijednosti od preko 20.000 eura.

Presudom sudije Danijele Samardžić, Đurić je dobio zatvorsku kaznu od dvije godine, a Jovanović godinu i šest mjeseci.

Dnevne novine/CdM

Portal Analitika