Politika

ŠEŠELJEVI RADIKALI: Tošković je naš član od osnivanja

Živko Tošković je redovan član Stranke srpskih radikala od osnivanja i mi u potpunosti stojimo iza njega, rekao je Pobjedi predsjednik crnogorskog ogranka Srpske radikalne stranke Duško Sekulić, demantujući tako tvrdnje Demokratskog fronta da je čovjek koji se na njihovim posljednjim protestima pojavio sa zastavom Vojislava Šešelja aktivista Demokratske partije socijalista.
ŠEŠELJEVI RADIKALI: Tošković je naš član od osnivanja
Portal AnalitikaIzvor

Lik Živka Toškovića, zbog četničkih obilježja koji ga krase od prvog protesta, dobro je poznat svima koji su prisust vovali okupljanjima DF-a. Njegovo prisustvo na posljednjem subotnjem protestu izazvalo je posebnu pažnju javnosti, jer se tada pojavio u nešto dopunjenijem izdanju. Ovog puta osim šajkače i kokarde nosio je i zastavu sa likom četničkog vojvode i haškog optuženika Vojislava Šešelja. Taj detalj zavrijedio je pažnju medija, ali i korisnika društvenih mreža, stavljajući proteste DF-a u kontekst velikosrpskih okupljanja, sa kojima se od početka povezuju demonstracije tog političkog saveza, a što njegovi čelnici konstantno negiraju.

Iz DF-a su odmah reagovali, optužujući Toškovića da je ,,ubačeni element DPS-a“. Na internet stranici ,,Sloboda traži ljude“, koja je zvanična stranica Demokratskog fronta, navedeno je da je Tošković bivši legionar i aktivista DPS-a.

- Niko mu nije bio u četnicima, niti sa njima ima veze. Njegova žena je na posljednjim izborima bila opunomoćeni predstavnik DPS-a – naveli su iz Fronta. Sličnu tvrdnju o ubačenom elementu DPS-a iznio je zamjenik predsjednika Nove Slaven Radunović. Predsjednik srpskih radikala u Crnoj Gori Duško Sekulić za Pobjedu navodi kako je od svega navedenog istina, ali ne potpuna, jedino to da je Toškovićeva bivša supruga članica DPS-a. - Živko Tošković je vjerovatno jedini čovjek u Crnoj Gori koji se razveo iz političkih razloga. On je naš član i radikali apsolutno stoje iza njega. Već pola godine Živko Tošković ide na proteste i nikada nije napravio nijedan incident. To što nekom u DF-u ne odgovara šubara i zastava Vojislava Šešelja je njihov problem – poručio je Sekulić.

Tošković kaže za Pobjedu i da kompletan sastav DF-a, mimo Milana Kneževića i Branka Radulovića, smatra ,,običnim miševima koji se i svog lada boje“ i koji ,,žive u paranoji i strahu“. - Organizovali su jednu grupu od 200 ljudi, maltene parapoliciju, jer se i svoje sjenke boje. Ja tim ljudima ništa ne vjerujem, jer su prokockali svo povjerenje koje im je ovaj narod ukazao. Liše onog Kneževića i onog profe, sve drugo u smeće možeš bacit slobodno, izjavio je za Pobjedu Tošković. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika