Politika

MARKUŠ: Kad DF doživi javnu blamažu zbog svoje politike krivce traže u drugima

Predstavnici Demokratskog fronta su iznijeli brojne neistine i dezinformacije navodeći da su aktivisti DPS-a sa četničkim obilježjima prisustvivali njihovom skupu sa ciljem da prikupe sitne političke poene, kaže se u saopštenju Božidara Markuša, člana odbora DPS-a Glavnog grada i odbornika u Skupštini Podgorice, dostavljenom Portalu Analitika.
MARKUŠ: Kad DF doživi javnu blamažu zbog svoje politike krivce traže u drugima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Očigledno je da Demokratski front, kao mnogo puta do sada, pokušava da sakrije svoje prave namjere koje se u velikom broju slučajeva baziraju upravo na principima koje simbolišu četnička obilježja i kada god dožive javnu blamažu zbog svoje politike uvijek traže krivca u drugima, najčešće u Demokratskoj partiji socijalista.

Po tom obrascu, njihove najvatrenije pristalice sa kokardama i slikama Vojislava Šešelja,  pokušavaju da smjeste u naše dvorište. Jednako je to vjerovatno kao kada su tvrdili da smo mi odgovorni za podstrekivanje neuspjelog pokušaja državnog udara i ako su svi jasno čuli pozive Andrije Mandića i Slavena Radunovića koji su predstavljali okidač za nasrtaje  na državne institucije. Možda, zbog toga, u DF-u misle da su i Mandić i Radunović aktivisti DPS-a samo što to još nisu objavili.

Zbog ukupne javnosti, kao koordinator DPS-a za Momišiće, ističem da je gospodin Živko Tošković član i aktivista DPS-a isto toliko koliko su to Mandić i Radunović. Pokušaj njegovog vezivanja za političko opredjeljenje uvažene porodice Šćepanović je bez osnova i nepristojno. 

Mi aktivisti DPS-a smo upravo članovi ove partije zbog činjenice da ona u svom programu, kao ključne vrijednosti, baštini  antifašizam ,  višenacionalnu i vjersku toleranciju i iskazuje svoje opredeljenje za očuvanje Crne Gore kao nezavisne države.

Suština ovih podmetanja je u tome što Demokratski front ima neke drugačije planove i vrijednosti što su građani Crne Gore nedavno mogli jasno da identifikuju - kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika