Društvo

Opasnost od urušavanja priobalne ceste u Sutomoru

Naša čitateljka Marijana Živković željela je da, u ime stanovnika Sutomora, preko našeg sajta skrene pažnju na opasnost od urušavanja dijela priobalne ceste, neposredno nakon kafića “Malibu”, a prije “Južnog mora”.
Opasnost od urušavanja priobalne ceste u Sutomoru
Portal AnalitikaIzvor

Prvo je o tome, kaže ona, obavijestila Komunalnu inspekciju u Baru. Oni su izašli na lice mjesta, i preporučili da kontaktira Upravu za inspekcijske poslove. Njima se obratila telefonom, i putem emaila prijave@uip.gov.me poslala fotografije. Oni su utvrdili da problem “nije u njihovoj nadležnosti, već najvjerovatnije Morskog dobra”.
 “S obzirom da još uvijek nijesu preduzete nikakve aktivnosti na saniranju ceste, i da nemamo povratnu informaciju u čijoj je nadležnosti problem i kada će biti riješen, putem sajta Bar Info upozoravamo javnost i sugrađane koji koriste priobalni put kroz Sutomore na moguće urušavanje pomenutog dijela ceste. Nimso kompetentni da znamo koliko može izdržati u postojećem stanju, par dana, nedjelja ili mjeseci. S obzirom na česti jugo u ovom periodu i činjenicu da svakodnevno tim putem prolaze i automobili i kamioni, a da se od ispod put urušava i da je asfalt već ispucao, mislim da je neophodno barem upozoriti javnost, dok se ne utvrdi u čijoj je nadležnosti opravka”, kaže u propratnom pismu naša sugrađanka.
 
Na institucijama je sljedeći potez.  (Bar info)

Portal Analitika