TV / Film

Delta city od sjutra postaje Kraljevstvo iz mašte!

Tržni centar Delta city organizuje od 1. do 16. marta putujuću izložbu Kraljevstvo iz mašte.
Delta city od sjutra postaje Kraljevstvo iz mašte!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ova interaktivna izložba biće prava poslastica za prinčeve, princeze i njihove roditelje i nudi mogućnost djeci između pet i 11 godina da putuju kroz vrijeme u svijet vitezova, princeza, bitaka, dvoraca i osjete duh vremena hrabrosti i časti.

Srednjevjekovno kraljevstvo za djecu je multimedijalna izložba sa aktivnostima koje ne podrazumijevaju samo zabavnu, već i edukativnu komponentu, jer informišu djecu o načinu života u srednjem vijeku. Na izložbi, srednjevjekovni život oživljava u vidu epskih turnira, pokazujući publici svijet prepun avantura. Viteške igre i turniri pod nadzorom supervizora održavaće se svakog dana, a oni pomažu djeci u razvijanju strpljenja, koncepta dijeljenja i sportskog duha. Na ovoj izložbi, Bijeli i Crni Zmajevi (nazivi takmičarskih grupa) se kroz takmičenje uče konceptu fer igre.

Aktivne komponente izložbe imaju veoma bogat umjetnički dekor, kao što su zamak, katapult, mehanički zmaj, mehanički konji, šator i brojni drugi predmeti koji upotpunjuju postavku.

Izložbeni dio uključuje elemente kao što su evropski mačevi, srednjvjekovno oružje, otomansko oružje, minijaturni zamkovi, srednjevjekovne zastave i table na kojima se može naći obilje informacija o periodu između 5. i 15. vijeka. Bogati kostimi i dodaci perioda, ne samo da aktiviraju „herojsko“ raspoloženje djece već im pomažu da upotpune sliku o životu srednjeg vijeka.

Kako su zmajevi najvažnija mitska bića tog doba, svi posjetioci izložbe će imati priliku da vide velikog mehaničkog zmaja.

Maksimalan broj djece u jednoj edukativnoj turi je 40 i oni prolaze samu izložbu sa specijalno obučenim osobljem. Osoblje je zaduženo za to djeca dobiju sve informacije o tom periodu, nakon čega je uprličen zabavni dio koji podrazumijeva organizaciju turnira i proglašenje pobjednika.

Portal Analitika