Crna hronika

AFERA „DOKAZI“: Rat na relaciji Policija-Tužilaštvo

Šefu Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Daliboru Medojeviću, koji je uhapšen u subotu veče u aferi „dokazi“, zbog sumnje da je odgovoran za nestanak 13 pisama i dva dokumenta, zaplijenjenih iz stana kontroverznog podgoričkog biznismena Veselina Mujovića, juče je određeno zadržavanje do 72 sata.
AFERA „DOKAZI“: Rat na relaciji Policija-Tužilaštvo
Portal AnalitikaIzvor

Branilac Medojevića, advokat Mitar Mugoša i tužiteljka Lidija Vukčević, koja je saslušala osumnjičenog, kazali su da zbog tajnosti istrage ne mogu saopštiti nijedan detalj, pa čak ni krivično djelo koje se Medojeviću stavlja na teret.

Utvrđivanje odgovornosti Medojeviću su lisice stavljene samo dan nakon što je uhapšen njegov kolega – inspektor sektora kriminalističke policije Nikola Terzić, kojem je takođe određen pritvor.

Terzićev branilac, advokat Lazar Aković kazao je za Pobjedu da se njegovom klijentu na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja. Za sada je nepoznanica koje se krivično djelo Medojeviću stavlja na teret kao i kojim radnjama se oglušio o zakon.

Upravo u ovom slučaju ponovo su na površinu isplivale nesuglasice, nepovjerenje koje vlada na relaciji Uprave policije – Slavka Stojanovića i glavnog specijalnog tužioca - Milivoja Katnića. Neslaganja su počela još prije osam mjeseci oko izbora šefa specijalnog tima, ali kada je i taj problem nedavno prevaziđen – postavljanjem Dragana Radonjića, ponovo je došlo do sukoba na relaciji Uprava policije – Specijalno tužilaštvo.

Tužilaštvo se juče povodomhapšenja policijskog funkcionera nije oglasilo zvaničnim saopštenjem, osim što je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković u izjavi za Radio Crne Gore poručio da će se utvrditi činjenice i okolnosti nestanka materijala koji je zaplijenjen iz kuće Mujovića osumnjičenog za prevaru.

- Javnost će blagovremeno biti obaviještena o rezultatima. Ono što je sigurno, Tužilaštvo neće dozvoliti da opstrukcije u radu prođu nekažnjeno, odakle god dolazile - istakao je Stanković.

S druge strane, Uprava policije se juče oglasila saopštenjem i odbacila medijske navode da u tom organu ima pripadnika organizovane kriminalne grupe, a ti navodi su, kako su kazali, direktno proistekli iz trenutnog statusa službenika Medojevića i Terzića.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika