Rukomet

AHRUK: Protiv Baja Mare moramo igrati kao tim

Baja Mare je sjajan tim koji je kvalitet potvrdio sa pet pobjeda u glavnoj rundi, a u sastavu ima sjajne pojedince među kojima se izdvaja Alison Pino koja je u vrhunskoj formi, kazao je trener Dragan Adžić u najavi četvrtfinalnih okršaja protiv rumunskog predstavnika koji su na programu početkom aprila.
AHRUK: Protiv Baja Mare moramo igrati kao tim
Portal AnalitikaIzvor

Rumunski tim ima širinu u napadu, kvalitetan je i u odbrani, a uz to će imati veliku podršku navijača u prvom duelu koji se igra prvog vikenda aprila. Budućnost ipak, ima kvalitet da odgovori na pravi način i želi da se treću godinu zaredom plasira na finalni turnir Lige šampiona.

– Baja Mare je ostvario pet pobjeda u glavnoj rundi, imaju veliki broj zvijezda u timu, a izdvaja se Alison Pino koja je u sjajnoj formi. Lijevi bek holandske reprezentacije Lois Abing je takođe, odlična igračica, Katarina Ježić ima sjajnu sezonu, krila Valentina Ardean Elisei i Aleksandra Do Nasimento su sjajna, a na golu je iskusna Paula Ungureanu. Imaju širinu u napadu, a kvalitetne su i u odbrani. Pet pobjeda u glavnoj rundi dovoljno govore o njihovom kvalitetu i trenutnoj formi. Znamo što nas očekuje u prvom meču u Baja Mareu, publika je veliki adut domaćina, ali vjerujem da ćemo odgovoriti na pravi način uz timski pristup. Prvo mjesto je značajno zbog samopouzdanja, ali svi timovi koji su prošli među osam najboljih su kvalitetni i biće sjajnih okršaja – kazao je Adžić.

Iako je rumunski tim kvalitetan, sve zavisi od Budućnosti i izdanja u odbrani, kazala je poljska reprezentativka Kinga Ahruk. 

– Ako želimo da savladamo Baja Mare, moramo da odigramo kao protiv Midtjilanda. Moramo da igramo kao tim, a ne da se oslanjamo na individualne kvaliteta. Odbrana je naše najjače oružje i kada smo na visini zadatka u tom segmentu, možemo da savladamo svakog protivnika – kazala je Ahruk.

Portal Analitika