Rukomet

ADŽIĆ: Prvi smo u grupi i to je veliki uspjeh

Budućnost je ostvarila veliki uspjeh osvajanjem prvog mjesta u grupi, s obzirom na to da je bilo dosta problema tokom druge faze takmičenja, kazao je trener Dragan Adžić nakon pobjede protiv Midtjilanda (27:21) u posljednjem kolu glavne runde. Adžić je istakao da je glavna runda bila težak nego prošle sezone, ali da je ekipa u većini mečeva bila na visini zadatka, dok dueli protiv CSM Bukurešta u ”Morači”, te gostovanja Đeru i Vardaru, treba da budu kvalitetan materijal u pripremi četvrtfinalnih okršaja protiv Baja Marea, koji su na programu početkom aprila.
ADŽIĆ: Prvi smo u grupi i to je veliki uspjeh
Portal AnalitikaIzvor

– Prvi smo u grupi i to je veliki uspjeh s obzirom na to da smo imali mnogo problema. Ključne utakmice koje trebaju da nam daju materijal za četvrtfinale su meč protiv CSM Bukurešta u Podgorici, te dueli protiv Đera i Vardara u gostima. Očekivano je da je glavna runda bila teža nego prošle sezone, dostigli smo maksimum na nekoliko duela, ali bilo je i mečeva u kojima nijesmo bile na visini zadatka. Moramo da obratimo pažnju na te detalje u pripremi četvrtfinala. Bekovi su bili na potrebnom nivou, Kinga Ahruk je sjajno iskoristila priliku, a i ostale djevojke su bile smirenije nego u prethodnim mečevima. Djevojke su na očekivanom nivou i drago mi je što smo uspjeli da održimo koncentraciju poslije poraza od Vardara, a u situaciji kada je u mislima kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre. Ostali smo zdravi, Suzana Lazović i Radmila Petrović se oporavljaju kako je i planirano i vjerujem da će se biti spremne za četvrtfinalne duele – kazao je Adžić na konferenciji za novinare po završetku meča.

Poljska reprezentativka Kinga Ahruk kazala je da su sve djevojke dale maksimum, te da je ekipa odigrala onako kako je bilo dogovoreno, kako u odbrani, tako i u napadu.

– Svaka igračica je dala maksimum i doprinos da pobjedom završimo glavnu rundu. Želim da se radujemo poslije svakog meča i svaki duel moramo da iskoristimo na najbolji mogući način. Odigrale smo onako kako smo željele, mislim da smo bile na visini zadatka i u odbrani i u napadu – kazala je Ahruk.

Mlada golmanka Ljubica Nenezić ponovo je dobila priliku i to u finišu meča.

– Ponosna sam na moj tim i saigračice, ostvarile smo cilj i kao prvoplasirane idemo u četvrtfinale. Sada se okrećemo pripremi duela protiv Baja Marea u četvrtfinalu – kazala je Nenezić.

Portal Analitika