Politika

IVANČEVIĆ: Ko se boji izbora u Tivtu?

Strah od volje građana spaja i najveće političke protivnike. Izbori u Tivtu treba da budu održani 17. aprila, u skladu sa zakonom. Očigledno je da i vlast i većina opozicionih stranaka strahuju od suočavanja sa glasačima u Tivtu, pa su, kao što vidimo, našli zajedničko opravdanje pred građanima, kazao je član Predsjedništva Crnogorske demokratske unije Cdu Dragan Ivančević.
IVANČEVIĆ: Ko se boji izbora u Tivtu?
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje Ivančevića prenosimo u cjelini:

Ljuti protivnici zaboravljaju neprijateljstva. Veže ih goli interes i mogućnost političke trgovine u drugim crnogorskim gradovima.

Činjenica da odlaganje izbora u Tivtu podrazumijeva sumnjivu izmjenu zakona, odnosno donošenje novog zakona, ne brine ni formalno najvišu instancu u našoj zemlji. Nepotrebno je isticati da donošenje novog zakona zatijeva vrijeme i procedure, parlamentarnu raspravu i glasanje.

Ništa od toga ne brine "ljute protivnike" i bespoštedne borce za pravdu i demokratiju. Spremni su, i vlast i takva opozicija, da zažmure i pokriju uši - pa ne vide i ne čuju ono što im se ne svidja i ne odgovara. U medjuvremenu, napadaju jedni druge, ali mnogo više one koji nijesu spremni na ovakve trgovine i tajne aranžmane.

Crnogorska demokratska unija je spremna za redovne i regularne izbore u Tivtu - u roku i na način koji propisuje zakon. Imamo ljude, imamo ideje i projekte, imamo i koalicioni kapacitet i spremnost da saradjujemo sa svima koji žele da pomognu Tivtu i Tivćanima. Mi nijesmo krivi što ni vladajuće partije u Tivtu, DPS i SDP, nijesu spremne i što zaziru od izbora, a još manje što neke opozocione stranke nemaju nikoga u Tivtu, ili su u rasipanju, pa se "principijelno" zalažu za sve ono što im narušava lični i grupni interes.

Oni nijesu spremni za Tivat, ali Tivat ne može njih da čeka! Tivat je spreman za promjene!

Odlaganje izbora u Tivtu bi značilo kompromitaciju ukupnog političkog i demokratskog procesa. Oni koji su spremni da to učine, suočiče se, prije ili kasnije, sa glasovima birača.

Tivat i Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji ih poštuju i vole. I na ovom primjeru se jasno vidi da ovo nije parola, već suštinska potreba i interes svih nas.

Portal Analitika