Društvo

MARKOVIĆ: Stojanović neće biti smijenjen

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović neće biti smijenjen sa te funkcije, rekao je potpredsjednik Vlade i koordinator rada u Ministastvu unutrašnjih poslova (MUP) Duško Marković.
MARKOVIĆ: Stojanović neće biti smijenjen
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Marković je kazao listu Dan da Stojanović uživa njegovo puno povjerenje.

"Stojanović neće biti smijenjen sa mjesta direktora Uprave policije. On uživa moje puno povjerenje", rekao je Marković.

On je kazao da nije uticao na odluku Stojanovića da za šefa specijalnog istražnog tima postavi čovjeka čije je profesionalne kapacitete osporavao.

Prema njegovim riječima, Stojanoviću je državni interes bio iznad njegovih ličnih i profesionalnih stavova vezanih za kandidaturu Dragana Radonjića za šefa specijalnog policijskog tima.

Marković je pozdravio takav Stojanovićev prustup, iako se, kako ističe, taj preokret direktora policije u javnosti želi okarakterisati kao njegova nedoslednost.

"Stojanović je na ovaj način pokazao odgovornost za situaciju koja je nastala dugim neizborom šefa specijalnog odjeljenja", ocijenio je Marković.

On je kazao da se problemom nestanka pisama biznismena Veselina Mujovića iz policijskog dokaznog materijala ne bavi Unutrašnja kontrola MUP-a, već specijalni tužilac koji je tim povodom pokrenuo istragu.

Izvor: Dan

Portal Analitika