Crna hronika

Inspektor Terzić stvarao kriminalnu organizaciju?

Inspektor sektora kriminalističke policije Nikola Terzić sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije koja stoji iza volšebnog nestanka 13 pisama i dva dokumenta samo dan pošto su zaplijenjeni iz stana podgoričkog biznismena Veselina Mujovića, saznaje Pobjeda.
Inspektor Terzić stvarao kriminalnu organizaciju?
Portal AnalitikaIzvor

Terzić je uhapšen u petak veče i sproveden u Specijalno tužilaštvo gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje od 72 sata. Zbog dodatnih objašnjenja, Terzić je juče u 14 časova ponovo doveden u Tužilaštvo, gdje je dva sata odgovarao na pitanja tužiteljke Lidije Vukčević, potvrdio je njegov advokat Lazar Aković.

 - Moj branjenik detaljno je saslušavan na okolnosti nestajanja dokaza. Negirao je izvršenje krivičnog djela. Vjerujem u njegovu nevinost i vjerujem da će dokazati da krađa pisama nema nikakve veze sa njim – kazao je advokat Aković. On je istakao da podržava napore Tužilaštva da se ispita slučaj i utvrdi puna istina, koja će, kako je naveo, sigurno ići u korist njegovog branjenika.

- Zbog tajnosti istrage u ovom trenutku ne mogu saopštiti za koga Tužilaštvo sumnja da se nalazi na čelu kriminalne organizacije i ko su njeni članovi – pojasnio je advokat Aković. Terzić je materijal zaplijenjen u Mujovićevim stanovima iz kancelarija Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala prenio u prostorije Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala.

Nema dokaza za krađu

Prema nezvaničnim informacijama, Tužilaštvo za sada ne posjeduje dokaze koji bi potvrdili da je Terzić otuđio sporni materijal, ali je osumnjičen da je zloupotrijebio svoj položaj tako što nije postupao u skladu sa procedurama o pretresu i čuvanju zaplijenjenog materijala. Naime, kesa sa dokaznim materijalom koja je donijeta u kancelarije Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta nije bila propisno zapakovana, odnosno bila je bez voštanog pečata. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika