Region

VUČIĆ: Amerika je spustila loptu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da srpske službe, u saradnji sa američkim, nastavljaju istragu okolnosti i svih detalja pogibije dvoje službenika srpske amabasade u Libiji.
VUČIĆ: Amerika je spustila loptu
Portal AnalitikaIzvor

- Tražili smo nalaze američkih službi, a sve što naše službe imaju dostavićemo američkim, sa kojima i inače sarađujemo - rekao je premijer novinarima i istakao da će "imati punu informaciju o svemu".

Vučić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ga je američki ambasador u Srbiji obavijestio da izjava iz Pentagona od prije dva dana ne izražava zvaničan stav Sjedinjenih Država.

- Vidjeli ste da su i oni prilično spustili loptu, da to sad nije onako kako je izgledalo prije dva dana - rekao je Vučić.

On je dodao i da će američka služba dobiti sve nalaze u vezi sa slučajem, ističući da je cilj i interes Srbije da se sve otkrije do kraja.

- Mi Jovicu i Slađanu ne možemo da vratimo, to je ogromna tragedija i za porodicu i za prijatelje, ali moramo da gledamo napred i u budućnost. Važno nam je i zbog odnosa sa SAD da se sve raščivija do kraja - rekao je Vučić.

Premijer Srbije je istakao da tamošnje službe takođe nastavljaju istragu pozadine otmice srpskih diplomata, navodeći da ima više podataka "od dnevnih spekulacija" od javnosti, ali da ne može da ih navede. Upitan da li je jedan od motiva za otmicu možda trgovina oružjem, Vučić je rekao da ne isključuje tu mogućnost, ali da spekulacije ne bi da komentariše.

- Spekulacijama se ne bavim, ni teorijama zavere, od toga se ne živi - rekao je Vučić.

On je bio iznenađen komentarom da Više javno tužilaštvo, koje je zatražilo odbukciju u Srbiji, navodno nije dobilo izvještaj sa autopsije.

- Kako nisu dobili? Hajte molim vas, oni su ti koji su to tražili, nisam ja - rekao je Vučić.

Izvor i foto: Blic/Tanjug

Portal Analitika