Društvo

RAZOTKRIVANJE Marko VLAHOVIĆ - Hedonizam i uživanje u velikim-malim stvarima

Iz djetinjstva mu nedostaje bezbrižnost, osjećaj da ništa ne mora i da može sve. Takođe, i život bez mobilnih telefona i pretrpanosti informacijama...Smeta mu što je neodlučan...Na dan bi se zamijenio sa Džo Kokerom, na dan čuvenog nastupa u Vudstoku, ili sa Paolom Nutinijem - da bi mogao da otpjeva „Iron Sky“ u Ebi Roudu...Sve ispriča svojoj djevojci i majci, jer one sve razumiju...Uvijek se obraduje životinjama, sunčanom danu, pašti sa sirom...Ne može bez muzike i ljubavi...To je Marko Vlahović
RAZOTKRIVANJE Marko VLAHOVIĆ - Hedonizam i uživanje u velikim-malim stvarima
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski pjevač mlađe generacije, Marko Vlahović, rođen je 18. aprila 1982. u Beogradu. Odrastao je i živio, sem u srpskoj prijestonici, još i u Obrenovcu, Herceg Novom i Podgorici.

Muzikom se bavi od srednje škole. Nastupao je sa nekoliko bendova, a njegov prvi muzički uspjeh je bio nastup na pjevačkom takmičenju "Intro karaoke" 2007. godine, na kojem je zauzeo drugo mjesto.

U periodu od 2009- 2011. godine, Marko je bio frontmen uspješnog crnogorskog funk/blues/rock benda Nuclear Mama sa kojim je 2010. godine zauzeo četvrto mjesto na regionalnom takmičenju "Rat bendova", u konkurenciji sa više od 260 bendova.

Pored toga, izdali su singl "Voda nosi nas" i važili za najtraženiji klupski bend u Crnoj Gori.

Period od 2011. do 2014. godine obilježavaju nastupi sa akustičnim bendom Toć, koji su ostali upamćeni kao vrhunske žurke u kojima je učestvovala publika, kao i kolege koje su se zadesile na svirkama.

Krajem 2012. godine Marko postaje član jednog od najpoznatijih crnogorskih bendova Crveno & Crno, sa kojim snima singl "Udahni svijet", jednu od najslušanijih crnogorskih pjesama u posljednih par godina, a za koju je ujedno i napisao tekst.

markov12014. godine se iz privatnih razloga seli za Beograd, u kome vrlo brzo kreće da nastupa po klubovima sa nekim od najpoznatijih studijskih muzičara u regionu i učestvuje u nekoliko autorskih projekata.

U maju prošle godine Marko postaje frontmen beogradskog soul/funk sastava MaraQYa sa kojim priprema nove pjesme.

Uporedo sa tim, član je i hard rock benda Pop Star sa kojim je 26. februara nastupio kao predgrupa regionalnim zvijezdama Hladnom Pivu, a sa kojim je takođe objavio prvi album pod nazivom "Organik", i to u oktobru 2015. godine.

Za sve koji to nijesu znali, Marko je član klupske atrakcije, James Brown Tribute Belgrade benda, koji je u čast velikanu fanka sastavljen od all star ekipe muzičara koji između ostalih nastupaju sa Rambom Amadeusom, Vasilom Hadžimanovim, Decom Loših Muzičara i Sky Wiklerom.

BUĐENJE

Što Vam nedostaje iz vremena kada ste bili dijete?

- Bezbrižnost, osjećaj da ništa ne moram i da mogu sve. Život bez mobilnih telefona i pretrpanosti informacijama. Branko Kockica, Opstanak, Tom i Džeri :-).

Što najviše volite u tome što ste odrasli?

- To što sam zadržao dijete u sebi i što nijesam napustio svoje snove zbog lažne sigurnosti.

markov2

Za koji Vaš talenat smatrate da nije došao do izražaja?

- Pisanje. Kažu ljudi da imam puno talenta, ali nikad nijesam imao samopouzdanja da pišem. Za mene je pisanje isto kao i muzika, ili ga živiš, ili ga ne počinješ. A, i da budem iskren, lijen sam za sve, sem za muziku. Napisao bih jednu knjigu u deset godina, vjerovatno... :-)

Koju svoju osobinu smatrate najgorom?

- Neodlučnost, za koju krivim horoskop. Ne vjerujem u predviđanja budućnosti, ali u horoskopske tipove ličnosti vjerujem.

Moj Ovan u znaku bi svašta da uradi i tačno zna kako bi to uradio, ali vaga u podznaku previše razmišlja i analizira. Kad preovlada Ovan, obično donesem najbolje odluke u životu. Ima i Vaga svoje dobre strane - nekad mi spasi život, smiri me kad bi Ovan započeo treći svjetski rat... :-)

Što najviše cijenite kod drugih?

- Volim iskrene ljude, kako u životu, tako i u onome čime se bave. Ubijeđen sam da svijet propada zbog sve većeg broja foliranata.Volim ljude koji se iskreno smiju - pozitivce, sa kojima mogu da se smijem i u najgorim situacijama.

U OGLEDALU

Kako bi se zvala Vaša filmska biografija i ko biste voljeli da glumi Vas?

- Zvala bi se „Mala, moćna muzika“, glumio bi me Džerard Batler, pošto svi kažu da ličimo, a ja kažem da bi možda ličili - kad bi Džerard bio trudan.

markov3Kako biste nekome, preko telefona, u pet riječi opisali sebe?

- Otpjevao bi mu stihove iz pjesme Udahni Svijet: „Smijehom pobijedi sve nepravde svijeta“.

Kako biste opisali sebe da ste hrana?

- Bio bih toć (sos) začinjen raznim ex-Yu začinima. Mada bi preovladavali bokeški.

Koju moć super-junaka biste voljeli da imate?

- Ponekad bih volio da mogu da se kloniram u više primjeraka. Nastupam u nekoliko bendova, jer tako mora ako se ne bavite ultrakomercijalnom muzikom na našim prostorima, a po Marfijevom pravilu - ako postoji i minimalna šansa da se nastupi zakažu u isti dan, zakazaće se sigurno.

Sa kojom ličnošću, stvarnom ili izmišljenom, biste se zamijenili na jedan dan?

- Sa Džo Kokerom, ako bi taj dan mogao da bude 17. avgust 1969. i nevjerovatan nastup na Vudstoku...Trenutno sa Paolom Nutinijem, da bih mogao da pjevam „Iron Sky“ u Ebi Roudu.

SVAKODNEVICA

Što radite nedjeljom poslijepodne?

- Nedjelja je obično dan za oporavak od nastupa koje sam imao za vikend. Dan za šetnju sa mojom dragom, dan kad se gasi telefon, kad se popije litar kafe da bi se došlo sebi i kad se pravi neki lijep ručak. Hedonizam i uživanje u velikim-malim stvarima.

markov4Koja pjesma Vam je uvijek u vrhu liste omiljenih?

- „Live with me“ grupe Massive Attack...bluz spojen sa modernim zvukom, naježim se svaki put kad je čujem.

Koja knjiga/predstava/film je, u posljednje vrijeme, na Vas ostavila najsnažniji utisak?

- Volim kad mi film promijeni mišljenje o glumcu. Met Dejmona nikad previše nijesam volio, sjajan je glumac, ali mi jednostavno nije bio simpatičan. Film „Martian“ je to promijenio, ubuduće neću mijenjati program kad vidim Met Dejmona :-)

Gdje biste voljeli da otputujete?

- Rim je prvi na listi, jer ga moja djevojka obožava, a čim ona nešto toliko voli, znači da nema greške :-) Volio bih i u Barselonu, San Francisko, Nju Orleans.

Koje prevozno sredstvo najmanje volite?

- Autobus na liniji Podgorica - bilo koji grad u Boki Kotorskoj. Dva, tri sata maltretiranja, ne zna se kad je gore - ljeti ili zimi.

markov5DA TI KAŽEM...

Kome sve ispričate?

- Djevojci i majci, one sve razumiju.

Čemu se uvijek obradujete?

- Životinjama, sunčanom danu, pašti sa sirom :-)

Da li za nečim žalite?

- Trudim se da ne živim u prošlosti. Sve što se desilo moralo je tako da bude, da bih nešto naučio.

Bez čega ne možete?

- Bez muzike i ljubavi.

Za što ste se posljednji put izvinili?

- Bubnjaru, što nijesam dobro ''upao'' u pjesmu :-)

markov6SUMRAK

Koje tri želje biste tražili da Vam ispuni zlatna ribica?

- Da političari, starlete i kriminalci postanu sporedne ličnosti; Da umjetnici i naučnici postanu glavne ličnosti; Da zemlje bivše Jugoslavije mrdnu sa mjesta u kom stoje 26. godina. Mnogo tražim, znam :-)

Što je najteže što ste do sada uradili?

- Započeo muzičku karijeru skoro ispočetka u Beogradu.

Kada biste saznali da Vam je ostalo samo tri mjeseca života, kako biste ih proveli?

- Prvih par sati bih se pitao što baš ja, a onda bi ih iživio, da bi se o tome pričalo još 30 godina :-)

Kako biste voljeli da umrete?

- Na bini, ili u snu.

Koji bi bio Vaš epitaf?

- „Always look at the bright side of life“.

Priredila: A.POPOVIĆ

Portal Analitika