Košarka

BOKAN: Odbijen prijedlog Đilasa

Regionalna ABA liga odbila je prijedlog predsjednika Košarkaškog saveza Srbije da se plej-of igra nakon završnice nacionalih prvenstava. Đilas je pisao ABA jer trenutni kalendar ugrožava pripreme reprezentacija Srbije i Hrvatske za kvalifikacije za Olimpijske igre.
BOKAN: Odbijen prijedlog Đilasa
Portal AnalitikaIzvor

Plej-of ABA je planiran za mart i april, a u međuvremenu bi se igrala Superliga Srbije. Međutim, predsjednik ABA Dragan Bokan je potvrdio da je Predsjedništvo odbilo Đilasov prijedlog glasovima 2-1.

"Željeli smo da riješimo njihov zahtjev, ali to zbog zgusnutog kalendara nije bilo moguće. Protiv prijedloga smo bili Mladen Veber i ja, dok je Nebojša Čović bio za to da se završnica ABA igra u junu. Mislim da to ne bi bilo u redu prema ostalim klubovima u ABA, prije svega jer smo kalendar precizirali prošlog ljeta", rekao je Bokan za agenciju MINA. 

ABA liga je u obavezi prema FIBA da do 1. aprila završi regularni dio prvenstva, a liga je već izašla u susret Crvenoj zvezdi i Cedeviti zbog obaveza u Euroligi, pa finalna serija neće početi u planiranom terminu, a polufinalna će se igrati na dvije, a ne tri dobijene utakmice. 

Bokan je istakao da nije poznato u kojem evropskom takmičenju će sljedeće sezone igrati predstavnici ABA, ali da to odluku ,će da donese samo Skupština koju čine predstavnici klubova. 

"FIBA je izašla sa jasnijim, ali ne potpuno jasnim prijedlogom. To znači da kao liga moramo donijeti konačnu odluku. To ne može odlučiti Predsjedništvo, već svi klubovi. Nemam preciznu informaciju od FIBA, koja nam je saopštila da ukoliko ne igra pobjednik ABA lige u njenom takmičenju igraće tri predstavnika iz različitih država bivše Jugoslavije. U slučaju da prvi ide u Euroligu naredna dva imaju predstavnici Srbije i Hrvatske. Gdje je tu interes Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji i BIH?", rekao je Bokan.

Portal Analitika