Rukomet

AHRUK: Odbrana je ključ pobjede protiv Mitjilanda

Odbrana je ključ pobjede Budućnosti protiv Mitjilanda, smatra poljska reprezentativka KingaAhruk uoči duela protiv danskog tima u posljednjem kolu glavne runde Lige šampiona koji je na programu u nedjelju u Sportskom centru ”Morača” sa početkom u 17 sati.
AHRUK: Odbrana je ključ pobjede protiv Mitjilanda
Portal AnalitikaIzvor

”Plave” žele da pobjedom završe glavnu rundu elitnog klupskog takmičenja i tako osiguraju prvu poziciju u grupi koja bi donijela najlakšeg protivnika u četvrtfinalu, koje je na programu početkom aprila. Iako je danski tim bez šansi za prolaz među osam najboljih, u taboru aktuelnog šampionaEvrope ističu da pristup mora biti na najvišem nivou kako bi se ostvarila četvrta pobjeda u glavnoj rundi Lige šampiona. Budućnost je bila ubjedljiva u prvom međusobnom duelu (28:18) koji je 7. februara odigran u Ikastu.

Ahruk očekuje da Budućnost odigra bolju utakmicu nego u Skoplju, da otkloni i ne ponovi greške iz duela protiv makedonskog tima koji je slavio nakon boljeg izdanja u finišu.

“Mitjiland nema šansi za plasman u četvrtfinale, ali će u Podgorici pokušati da odigra najbolje što može. Moramo biti spremni na to. Njihova najjača strana je tranzicija i zato se moramo fokusirati na odbranu. Odbrana je ključ pobjede protiv Mitjilanda”, kazala jeAhruk na konferenciji za novinare.

Poljska reprezentativka je kazala da respektuje Mitjiland, ali da ne sumnja u novu pobjeduBudućnosti.

Talentovana golmanka Ljubica Nenezić u prvom međusobnom duelu protiv Midtjilandaneočekivano je dobila priliku već sredinom prvog poluvremena, nakon što je Marta Žderićdobila crveni karton zbog kontakta sa Mie Augustesen.

Nenezić vjeruje da će Budućnost odigrati mnogo bolje nego protiv Vardara u Skoplju, gdje je doživjela prvi poraz u međusobnim duelima protiv makedonskog tima.

“Nadam se da ćemo greške koje smo pravili ispraviti i da ih nećemo ponavljati. Vjerujem da će odbrana funkcioniati na najbolji način, mnogo bolje nego u Skoplju. Mitjiland je kvalitetna ekipa, ima u sastavu reprezentativke. Očekujem da će odigrati dobro, ali ukoliko naša odbrana bude funkcionisala kao u Danskoj ne sumnjam u pozitivan rezultat”, kazala je Nenezić.

Budućnost je prvi duel u Ikastu dobila 28:18, a novim trijumfom takmičenje u grupi završila bi kao prvoplasirana. Nedjeljni duel u dvorani ”Morača” počeće u 17 sati. 

Ženski rukometni klub Budućnost na utakmici protiv Midtjilanda organizovaće prikupljanja pomoći za Evu Velimirović, bebu koja ima 19 mjeseci i kojoj je dijagnostifikovan maligni tumor mozga zbog čega joj predstoji još jedna operacija i hemoterapije.

Portal Analitika