Politika

BOJANIĆ: Konačno pokazati da je opozicija spremna za međusobnu sardanju

Predstojeći izbori, bilo kada se desili, pod istim ili sličnim uslovima kao i prethodni, neće donijeti nista dobro opoziciji. Poslanički mandat više jednoj a manje drugoj opozicionoj partiji, nije cilj za koji treba da se bori bilo ko iz opozicije. Ili bar ja ne želim da u tome učestvujem. Ni na čijoj strani, saopštio je nezavisni poslnik Mladen Bojanic.
BOJANIĆ: Konačno pokazati da je opozicija spremna za međusobnu sardanju
Portal AnalitikaIzvor

On ističe da uticati na aktuelnu vlast da prihvati formiranje nove vlade, kako god je nazvali, koja će pripremiti izbore na radikalno drugačiji, odnosno korektan način, cilj je koji treba da bude zajednicki ostvaren.

Sve ostalo nakon toga je, kako ističe, pitanje posebnih partijskih programa i predizborne kampanje.

- Nemam dilemu da je ovo svakome u Crnoj Gori jasno, bavio se politikom ili ne. Da li cemo se svi ponasati u skladu sa ovako jasnim ciljem, pitanje je na koje cemo ubrzo naci odgovor. Pozivanje na zajednicko djelovanja nakon najave aktivnosti i čekanje da se ostali vama prikljuce, bilo da se radi o protestima ili o dijalogu, nije rjesenje. Jednostranih poziva ni predloga rjesenja ne smije biti, niti iko ima pravo da ih bilo kome namece. Jedino se zajednicko opoziciono djelovanje moze dogovoriti za istim stolom uz prisustvo svih relevantnih politickih aktera koji su jasni u stavu da je ova Vlada izgubila povjerenje. Ko će prvi pozvati na takav sastanak, mjesto odrzavanja, pozicija medijatora, raspored sjedenja, predjasne medjusobne razmirice, toliko su banalne i nevazne stvari da ih niko ne smije pretpostaviti prisustvu takvom sastanku. Izgovora i izostanaka ne smije biti – navodi se u saopštenju Bojanića dostavljenom Portalu Analitika.

On ističe da vrijeme neumitno prolazi i svakim danom se umanjuju šanse za organizovanje slobodnih i fer izbora.

- Čekanje i odlaganje samo je u funkciji DPS-a. Da li djelovati vaninstitucijalno, samo bojkotom i protestima, da li kroz dijalog i Skupstinu, da li i jedno i drugo, pitanja su koja treba dobro analizirati, donijeti zajedničke odluke, utvrditi dinamiku i načine realizacije. Krucijalno je vazno konačno pokazati javnosti da je opozicija spremna za saradnju. Nema drugog rjesenja, svi to znaju. Niti jedna politicka partija ili grupacija iz opozicije nema snagu da se samostalno izbori za fer uslove i smijeni ovu vlast – poručio je Bojanić

 

 

Portal Analitika