Politika

SDP: DPS pokušava da prevari i najviše evropske adrese

DPS obmanjivanje crnogorske javnosti preko njihovih najamničkih pink-informerovskih fabrika laži je svakodnevna pojava, ali ovih dana svjedočimo i pokušajima varanja najviših evropskih adresa. Slanje nepostojećeg - prepravljenog sporazuma o fer i slobodnim izborima evropskim socijalistima,bez svih onih spornih pitanja koja su bila predmet razgovora,i uz to tvrdnja da je sporazum propao zbog 2 pitanja – predsjednika parlamenta i javnog servisa samo potvrdjuje dubinu opravdanog nepovjerenja u ovu partiju, saopštio je međunarodni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović.
SDP: DPS pokušava da prevari i najviše evropske adrese
Portal AnalitikaIzvor

Iz SDP-a su ranije kazali da je DPS na adresu Partije evropskih socijalista poslao dopisu u kome tvrde da su pregovori vlasti i opozicije propali zbog dva sporna pitanja - predsjednika Parlamenta i Javnog servisa.

Vujović tim povodom ističe da je dovoljno samo da javnost uporedi pravi predlog sporazuma koji je poslat svim partijama uoči sastanka i svim  medijima nakon sastanka sa onim koji je DPS poslao evropskim socijalistima i biće očigledna DPS prevara.

- Kada to uporedi, javnost će jasno vidjeti na što je to DPS pristao na sastanku 19.02. Vidjece da nijesu sporna ta dva, odnosno jedno, pitanje kako lažno tvrde u pismu evropskim socijalistima, već mnogo više od toga. Ne samo 7 uslova, već je po tom dokumentu za DPS neprihvatljivo i ono na što je pristao u pregovorima, kao što je recimo paket zakona iz oblasti medija. Dobro je što su ovoga puta svoju obmanu i dokumentovali crno na bijelo i u najboljem maniru ratnog DPS iz devedesetih pokazali svoje „evropsko“ lice. Ono lice sukoba sa cijelim svijetom iz vremena ćeranja manjina, „nepravednih sankcija“ i „ustaša“ i „mudžahedina“ u liku SDP, LSCG i drugih iz antiratnog pokreta – navodi se u saopštenju SDP-a koje potpisuje Vujović.

Dobro je, kako ističe, što su ovim sami jasno pokazali koliko je Milo Đukanović, sa sve satelitima, govorio „istinu“ kada je rekao da su u pregovorima sporna samo dva pitanja.

- I upravo zato što znamo da lisica dlaku mijenja ali ćud nikada, tražimo od DPS da nam pismeno potvrdi da li stoji iza riječi svog predsjednika da je, u odnosu na pravi a ne njihov lažni tekst Sporazuma, ostalo sporno samo jedno pitanje –  Informativa Javnog servisa – stoji u saopštenju.

Portal Analitika