Abiznis

Marinović dobio dozvolu za poslovno stambeni objekat i pumpu na Toploj

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju poslovno stambenog objekta sa benzinskom pumpom na Toploj, iznad OŠ Dašo Pavičić, investitoru iz Kotora, Radovanu Marinoviću i njegovoj kompaniji “Textmontoil”.
Marinović dobio dozvolu za poslovno stambeni objekat i pumpu na Toploj
Portal AnalitikaIzvor

Ovim su okončane sve administrativne prepreke koje su “kočile” početak ovog projekta, iako postoji zakonski rok od 30 dana u okviru kojeg eventualni “protivnici” projekta mogu podnijeti tužbu, odnosno pokrenuti upravni spor kod Upravnog suda Crne Gore.
Marinović za Radio Jadran kaže da će, kao i do sada, poštovati zakonske procedure i sačekati da istekne tužbeni rok. Ukoliko ne bude bilo žalbi, mehanizacija bi mogla početi sa radom krajem marta.
“Dozvola je pravosnažna nakon 30 dana. Ovog puta angažovao sam revidente za ovaj projekat i taj dokument nema manjkavosti ni u pravnoj niti tehničkoj postavci i usklađen je sa DUP-om Topla II”, uvjerava Marinović.
Podsjetićemo da Marinović iznad OŠ Dašo Pavičić naumio da izgradi benzinsku pumpu sa pratećim objektima, što je investicija vrijedna 1.600.000 eura. Planirana je izgradnja restorana, vidikovca sa panoramskim liftom, na dva sprata biće poslovni prostori. Po projektu biće šest spratova sa garažom i benzinskom pumpom, tj. 840 m2 poslovnog prostora sa benzinskom pumpom.
U prvoj fazi radova biće neophodno uraditi temeljnu jamu za obezbjeđenje susjednih parcela i objekata.
“Tu će se raditi horizontalni štipovi i vertikalni ankeri na 45 kilopondi, tako da je riječ o jednom komplikovanom iskopu, kako bi obezbijedili svoju parcelu, ali i susjedne parcele i objekte”, dodaje Marinović.
Ukoliko ne bude više bilo administrativnih prepreka i vrijeme posluži da se dinamika izvođenja radova odvija po planu, novi poslovno stambeni objekat sa pumpom biće gotov za godinu.
On napominje da će morati da izradi i još jedan projekat koji podrazumijeva uređenje zelenih površina prema Domu zdravlja, jer ne može ostati kakva je sada.
“Ona se mora urediti sa nekim podzidama, međama, maslinama i klupama, kako bi se taj dio pretvorio u park. Projekti nijesu vezani direktno, pa će morati da se radi posebna dokumentacija za taj dio prema Domu zdravlja i Centru bezbjednosti”, naveo je on.
Uz to, biće neophodno i rješavanje kosine ka Domu zdravlja, što će raditi u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja, kako bi se i ona obezbijedila i zasadia mediteranska hortikultura i ne bi degradiralo objekat.
Ranije je bilo sporno rješavanje imovine na 28 m2, zbog kojih se Marinović sudio više od dvije godine. Početkom godine je uknjižen kao vlasnik. Na osnovu Urbanističkog projekta i uslova Opštine Herceg Novi iz 2010. godine Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinsku dozvolu za početak radova. Međutim, po odluci Upravnog suda, a po tužbi Jovanke Lehner, Željka Čerovića, Vjere Subotić i Katarine Čerović, čiji je zakonski zastupnik bio Ilija Veselinović, poništena je ta prvobitna građevinska dozvola 2012. godine. Komentarišući moguće ponovne žalbe ovih građana, uključujući i njihovog zastupnika, Marinović kaže:
“Mislim da će Veselinović korektno postupiti i da on nema ništa od toga što se umiješao u predmet. Imao je korektan razgovor i sa mnom i u Ministarstvu. Uostalom, više nemam namjeru da se bavim njima, jer moj odnos je sada samo sa Ministarstvom. Ako se nešto iskomplikuje, ići će na teret države, pa će ona morati da snosi troškove zbog propusta”, naveo je naš sagovornik.
Kako se navodi u rješenju o izdatoj građevinskoj dozvoli, investitoru prestaje pravo građenja po izdatoj dozvoli ukoliko ne započne gradnju u roku od dvije godine od dana izdavanja dozvole. Investitor je takođe dužan da sedam dana prije početka gradnje objekta prijavi radove nadležnom inspekcijskom organu, kao i da najkasnije u roku od 7 dana od dana završetka radova, a prije korišćenja objekta podnese zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole. Investitor je dužan i da u roku od tri godine od dana izdavanja građevinske dozvole pribavi upotrebnu dozvolu. (Radio Jadran)

Portal Analitika