Abiznis

OTP pregovara o ustupanju svih potraživanja koje ima prema Vektri

Glavna rasprava u sporu po tužbi OTP faktoringa koja osporava potraživanja u iznosu od 75,5 miliona eura, koja je Vektra Montenegro prijavila kod Vektre Jakić u stečajnom postupku je zaključena.
OTP pregovara o ustupanju svih potraživanja koje ima prema Vektri
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Rasprava u tom sporu se pred Privrednim sudom vodi drugi put, nakon što je Vrhovni sud zbog formalnih nedostataka, vratio spor na ponovno suđenje, prenosi Pobjeda.

Sudija Senada Hasanagić nije uvažila predlog zastupnika OTP faktoringa, Danice Radulović, da se i to, kao i sva ostala ročišta po tužbama Crnogorske komercijalne banke (CKB) i OTP-a protiv svih kompanija Vektra grupe, odloži, dok ne budu poznati rezultati pregovora o mirnom rješavanju spora.

Pobjeda nezvanično saznaje da OTP pregovara o ustupanju svih potraživanja koje ima prema grupi Vektra jednoj stranoj kompaniji.

Zastupnik kompanije Vektra Montenegro, Luka Brajković je takođe bio protiv prijedloga za odlaganje, navodeći da taj spor nije u vezi sa pregovorima za mirno rješenje.

Hasanagić će za mjesec donijeti odluku. OTP je prije pet godina tražio uvođenje stečaja u svih sedam kompanija iz Vektra grupe, potražujući 100 miliona eura.

Pobjeda 

Portal Analitika