Crna hronika

Uhapšen osumnjičeni za paljenje baklje na utakmici Budućnost-Sutjeska

Podgoričanin M.S. (28) uhapšen je jer na fudbalskoj utakmici Budućnost-Sutjeska, odigranoj prije dva dana u Podgorici, zapalio baklju i bacio je na teren. Iz Uprave policije je saopšteno da je i protiv maloljetnog Podgoričanina L.B. (16) podnijeta prekršajna prijava, jer je pokušao da unese baklju na stadion, u čemu ga je spriječila policija.
Uhapšen osumnjičeni za paljenje baklje na utakmici Budućnost-Sutjeska
Portal AnalitikaIzvor

"Sumnja se da je M.S, 23. februara na sjevernoj tribini gradskog stadiona Pod Goricom, u toku fudbalske utakmice Prve crnogorske lige između Budućnosti i Sutjeske u jednom trenutku zapalio baklju, kojom je mahao iznad glave, a potom ju je bacio na donji dio sjeverne tribine. Maloljetni L.B. je, kako se sumnja, neposredno prije početka utakmice, prilikom ulaska na stadion, pokušao da unese baklju, u čemu su ga spriječili policajci koji su pregledom pronašli baklju i oduzeli je", navodi se u saopštenju Uprave policije dostavljenom Portalu Analitika.

Iz policije su kazali da je o ovim događajima obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici.

On je ocijenio da u ponašanju M.S. ima elemenata bića krivičnog djela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu i naredio je da se uhapsi i da mu se uz krivičnu prijavu privede.

„Za postupanje L.B. državni tužilac je ocijenio da nema elemenata krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te su stoga policajci protiv ovog lica Područnom organu za prekršaje u Podgorici podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 23 st. 1 t. 6 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama", zaključuje se u saopštenju.

Foto: crna.gora.me

Portal Analitika