Fudbal

Pires rekao zbogom fudbalu (VIDEO)

Rober Pires je važio za jednog od ključnih šrafova Arsenala u zlatno vrijeme Tobdžija kada je zajedno sa Tijerijem Anrijem, Patrikom Vijerom, Denisom Bergkampom, Fredijem Ljungbergom i ostalima harao engleskim fudbalom.
Pires rekao zbogom fudbalu (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Đe god da je igrao ostavljao je dubok trag - od Viljareala, preko Aston Vile do indijske Goje, đe je odigrao posljednju zvaničnu utakmicu. 

Ipak, pošto godinu dana nije imao angažman, francuski vezista je jedan od najboljih svog vremena odlučio je da okači kopačke o klin! 

"Imam 42 godine i vrijeme je da konačno kažem - dosta. Mi matori moramo da stanemo kako bismo otvorili put mladim igračima", rekao je Pires. 

Rober Pires je karijeru završio sa osvojene dvije premijerligaške titule, potom i tri FA kupa, dva Komjuniti šilda u Arsenalu, ali i Svjetskim prvenstvom, Evropskim prvenstvom i dva Kupa konferederacija sa Francuskom, te Liga kupom sa Mecom.

Profesionalnu karijeru započeo je u Mecu 1993. godine, potom je igrao za Marselj, Arsenal, Viljareal i Goju. Najbolje godine karijere dao je londonskim Tobdžijama (2000–2006), tim iz Sjevernog Londona napuštio je onog trenutka kada klub više nije želio da mu daje višegodišnje ugovore, zbog politike poslovanja sa igračima od preko 30 godina.

Portal Analitika