Protokol

Milić sa turskim ambasadorom o privlačenju investicija

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić razgovarao je danas u Podgorici sa Serhatom Galipom, ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori, i mjegovim saradnicima. Sastanku su prisustvovali potpredsjednici SNP-a Veselin Bakić i Danijela Pavićević i sekretar Izvršnog odbora Spasoje Kovačević.
Milić sa turskim ambasadorom o privlačenju investicija
Portal AnalitikaIzvor

Na početku sastanka, uz želje za dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju diplomatske dužnosti ambasadoru Galipu, ocijenjeno je da i današnji susret predstavlja nastavak veoma dobre saradnje i kontinuiranog političkog dijaloga SNP-a i diplomatskih predstavnika Turske u Crnoj Gori.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj ekonomsko političkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu, sa akcentom na  mogućnosti za nastavak investiranja Turske u privredu  naše zemlje, imajući u vidu interesovanje sa turske strane za ulaganja u Crnu Goru u oblastima turizma, energetike, saobraćaja, pomorskog saobraćaja, nautike, rudarstva, poljoprivrede, bankarstva.

U tom kontekstu predsjednik Milić i ambasador Galip  su se složili, da pored realizovanih projekata postoji još prostora za unapređenje privredne saradnje dvije zemlje.

Predsjednik SNP je podsjetio na neophodnost intenzivnije saradnje u turizmu, razmjene iskustava turističkih djelatnika, organizovanje poslovnih foruma i sajmova i samim tim i povećanja broja turista.

Tokom susreta razmijenjena je informacija i o radu Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj-TIKA, i projektima koje je realizovala ova Agencija, posebno u dijelu donacija za reformu zdravstvenog sistema Crne Gore.

Portal Analitika