Politika

Šćepanović: Konjević se naknadno prisjeća sastanka

Evo još jednog političkog bisera koji dolazi iz SDP-a. Konjević, kao neposredni učesnik dijaloga, traži pisanu potvrdu ponudeVlade, od predsjednika Vlade. Traži potvrdu o ponudi koja je poznata svim učesnicima dijaloga, domaćoj i međunarodnoj javnosti. Očigledno, prisutnom Konjeviću pojavilo se naknadno sjećanje na taj sastanak, a prije bi se reklo da se ukazala neka nova politička potreba, ocijenila je poslanica DPS-a Marta Šćepanović.
Šćepanović: Konjević se naknadno prisjeća sastanka
Portal AnalitikaIzvor

”Na tom sastanku vjerovatno nije ni mogao doći do riječi od svog šefa, koji se predstavljao kao medijator. Medijator, koji je otvoreno zastupao opozicione interese, u želji da sjedne na čelo opozicije i tako sačuva svoju funkciju, koju je izgubio. U želji da se nametne, pravio je medijator priličnu buku i nije ni čudo što Konjević nije čuo predsjednika Vlade na tom sastanku. Nije čuo ili mu je rečeno da ne čuje. Očigledno on je naučen da sluša samo svog šefa Krivokapića. I Krivokapić i Konjević su se zanijeli i pokušali da „trguju“ funkcijom, kojom više ne raspolažu. Tako da se došlo do komične situacije – nudim ono što nemam i ucjenjujem vas onim što suštinski ne posjedujem i što mi ne pripada. U takvom zanosu Konjević je, odgovarajući na pitanje da li su stvoreni uslovi da se izbori u Tivtu održe 17. aprila, izjavio kako “očekuje da će softversko rješenje za stanice za elektronsku identifikaciju biti završeno do sredine marta.” Očekuje da će biti završeno softversko rješenje koje je završeno još dok je bio ministar i prezentirano 5. februara u Tivtu, naočigled svih medija i građana Tivta. Neće građani i mediji, valjda, vjerovati više svojim očima, nego bivšem ministru Konjeviću. O čemu se ovdje radi? Bivši ministar nije informisan o svom prethodnom poslu ili ima tako kratko pamćenje ili manipuliše činjenicama zbog političkih potreba”, navela je Šćepanović u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kako je dodala, treba li podsjećati da je ministar Konjević krajem prošle godine saopštio da uređaji za elektronsku identifikaciju imaju rezervno napajanje u slučaju nestanka struje, a ubrzo su ga njegovi saradnici morali demantovati.

“Konkretan doprinos izbornom povjerenju u dijelu korišćenja državnih resursa, mogao bi biti odgovor nadležnih institucija o temi o kojoj se već duže i uveliko priča – o procesu zapošljavanja u MUP-u, za koje je bio odgovoran Konjević u posljednje tri godine i tri mjeseca.  Možda će se Konjević, sada kao vrlo angažovani potpredsjednik SDP-a, pozabaviti onim što je bio u obavezi kao resorni ministar, zadužen za rad lokalne samouprave i uticati na predsjednicu Opštine Kolašin i svoje koalicione partnere, da konačno formiraju Opštinsku izbornu komisiju i donesu odluke neophodne za primjenu izbornih zakona. Predsjednik Vlade je najavio spremnost za nastavak dijaloga, pa vjerujem da će svi prisutni pažljivije pratiti njegov tok, kako ne bi pokušavali da naknadno unose zabunu, vođeni političkim interesom. Pretpostavljam da Konjević neće imati priliku da ponovo testira svoj sluh, jer će prestati razlozi za prisustvo dva predstavnika u ime SDP-a”, zaključila je Šćepanović. 

Portal Analitika