Fudbal

Konte do kraja neđelje u Čelsiju

Engleski i italijanski mediji više ne ostavljaju dilemu. Antonio Konte će biti novi trener Čelsija od naredne sezone. Kao što je i najavljivano prethodnih dana. Menadžeri italijanskog stručnjaka su doputovali u London, a očekuje se da danas ili najkasnije sjutra u englesku prijestonicu stigne i Konte.
Konte do kraja neđelje u Čelsiju
Portal AnalitikaIzvor

Abramovič je presjekao i odlučio se za Kontea u konkurenciji još nekoliko stručnjaka. Simeone je otpao jer nije želio da se izjašnjava u jeku sezone i time poremeti atmosferu u Atletiku. Alegri je otpao jer mu je Juventus spremio novi ugovor i lijepo mu je u Torinu. Ni Manuel Pelegrini nije bio rješenje koje bi zadovoljilo Abramoviča.

Čelsi će ispuniti uslove selektora Azura i potpisati sa njim trogodišnji ugovor vrijedan 7.500.000 eura po sezoni. Konte će Plavce preuzeti odmah po završetku EP u Francuskoj kada mu ističe ugovor sa FS Italije. Čovjek koji radi na Konteovom ugovoru je iskusni agent Federiko Pastorelo koji je godinama sarađivao sa Čelsijem, a jedan je od “krivaca”za ranije dolaske Đanfranka Zole i Karla Kudićinija na Stamford Bridž. Takođe, razgovor sa Konteom je u utorak uveče na meču Juventusa i Bajerna obavio Čelsijev sportski direktor Majkl Emenalo.

Ostaje da Konte i Abramović pruže ruku ruci danas ili sjutra i da Čelsi završi priča oko nasljednika Gusa Hidinka koji će ostati na kormilu do kraja sezone.

Sa Konteom stiže i spisak želja koje treba da ispuni Roman Abramovič. Italijan je podvukao nekoliko imena kao prioritet na ljetnjoj fudbalskoj pijaci. Porozna odbrana koja će ostati bez Džona Terija bi trebalo da bude pojačana Džonom Stonsom. Konte ima i dvije želje za vezni red. U pitanju su njegov đak Pol Pogba kojeg je u Juventusu lansirao među zvijezde, ali i Romin ratnik Radža Najngolan kojeg Konte jako cijeni i smnatra da će mu donijeti čvrstinu na sredini terena. Italijan ima želju i za napadačku liniju. Riječ je o Mauru Ikardiju koji ove sezone ne igra na očekivanom nivou, ali Konte ga dobro pamti jer je Argentinac redovno bio strijelac protiv Juventusa i od tada je ušao u glavu italijanskog stručnjaka. 

(Mozzartsport.com)

Portal Analitika