Društvo

Monopril plus stigao u državne apoteke

"Monopril plus”, koji se koristi za snižavanje visokog krvnog pritiska (hipertenzije, poslije dužeg vremena stigao je konačno juče u državne apoteke, saopšteno je Dnevnim novinama iz "Montefarma”.
Monopril plus stigao u državne apoteke
Portal AnalitikaIzvor

Naime, DN su prije dva dana objavile izjave Podgoričana koji tri sedmice nijesu mogli da dođu do pomenutog lijeka.

"'Monopril plus' smo dobili danas u dovoljnim količinama. Zalihe ovog lijeka u prethodnom periodu bile su ograničene jer su prošlogodišnje tenderske količine bile pri kraju”, navodi se u odgovorima "Montefarma", juče dostavljenim DN.

Ipak, još uvijek na rafovima nema lijeka "monopril" od 10 mg. Podgoričanka Dragica Vujošević se žalila i da lijek "nifelat", iako se daje na recept, uvijek plaća u apotekama. Iz "Montefarma" pak kažu da "nifelat” tačnije lijek "cordipin retard” tablete, koje su prošle po tenderu, imaju u dovoljnim količinama i mogu se besplatno podići na recept uz odgovarajuću indikaciju.

"Kada je u pitanju lijek 'lexilium', postoje tri oblika ovog lijeka: od 1,5 mg, 3 mg i 6 mg. Od 1,5 i 6 mg, kao najpovoljnija ponuda izabran je lijek 'bromazepam' (paralela 'lexiliuma'), a od 3 mg kao najpovoljnija ponuda izbaran je lijek 'lexilium' i samo se ti ljekovi trenutno mogu podići na recept u našim apotekama”, zaključuje se u odgovorima "Montefarma”.

Portal Analitika