Fudbal

EP: Crna Gora sa Kazahstanom, Austrijom i Letonijom

Crnogorska minifudbal reprezentacija na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj igraće u G grupi sa Kazahstanom, Austrijom i Letonijom, odlučeno je danas žrijebom u Šekesfehervaru. Šampionat će u tom gradu biti odigran od 21. do 28. avgusta.
EP: Crna Gora sa Kazahstanom, Austrijom i Letonijom
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Udruženja Mini Fudbal Crna Gora, Nebojša Kraljević, kazao je da je crnogorska reprezentacija zahvaljujući dobrom rejtingu u evropskoj minifudbal federaciji i zapaženim rezultatima na prethodnim šampionatima bila nosilac na žrijebu.

On je naglasio da je Kazahstan tvrda i disciplinovana ekipa i da će vjerovatno biti najveći rival crnogorskoj selekciji za prvo mjesto u grupi.

"Austrija je skup odličnih individualaca koji nemaju dobru timsku igru, dok za Letoniju možemo da kažemo da je autsajder u grupi, prema dosadašnjim rezultatima. Treba istaći da se sastavi ekipa mnogo mijenjaju tako da ćemo pravu snagu ekipa saznati tek kad počne Evropsko prvenstvo",kazao je Kraljević u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Na šampionatu će učestvovati 32 selekcije, podijeljene u osam grupa. Prema propozicijama, po dva najbolja tima izboriće plasman u nokaut fazu. Prema riječima Kraljevića, potencijalni rivali crnogorskoj selekciji biće Slovačka, Bosna i Hercegovina, Škotska i Ukrajina. 

"Dobro je što bi u slučaju prolaska grupe mogli da se nadamo i nešto lakšem rivalu u osmini finala, jer smo upravo na tom stepeniku stali na evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Izbjegli bi najveće favorite za osvajanje titule, a to su svakako domaćin i do sada neumoljiva Rumunija", rekao je Kraljević.

Crna Gora je na prvom Mini Euru osvojila srebrnu medalju, nakon toga dva puta došla je do četvrtfinala, da bi u Vrsaru ubilježila i najlošiji rezultat do sada, nakon poraza od Rusije u osmini finala.

Portal Analitika