Podgorica

Služba zaštite dobila ISO certifikat

Izvršni direktor Instituta za sertifikaciju sistema (ICS) Nedim Čaušević danas je uručio Certifikat standarda ISO 9001 komandiru Službe zaštite Andriji Čađenoviću. Na taj način Služba zaštite Glavnog grada postala je jedna od rijetkih službi u regionu koje posjeduju pomenuti Certifikat, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Glavnog grada.
Služba zaštite dobila ISO certifikat
Portal AnalitikaIzvor

Komandir Čađenović je tom prilikom istakao da je cilj uvođenja standarda da se u radu u svim segmentima kolektiva uvedu procedure koje će biti na nivou najrazvijenijih evropskih zemalja, a sve zbog zadovoljenja potreba korisnika usluga Službe, odnosno građana.

On je podsjetio da je i u prethodnom periodu Služba zaštite radila po ISO standardima certifikovanim od TUV (Njemačka) i izrazio posebno zadovoljstvo što je sertifikaciju Službe izvršilo prvo crnogorsko sertifikaciono tijelo ICS, sa kojim će Služba zaštite i u narednom periodu sarađivati.

Porodica standarda ISO 9000 prvenstveno je bazirana na upravljanju kvalitetom. U praksi to znači da svaka organizacija mora ispoštovati određene principe kvaliteta kako bi ostvarili trajne i kvalitetne veze sa korisnicima usluga.

ISO standardi svakim danom sve više dolaze do značaja jer korisnici, ne samo da očekuju kvalitetnu uslugu, već zahtijevaju i dokaz da je određena služba sposobna da pruži kvalitet.

Portal Analitika