Politika

DF: Ako ostatak opozicije želi proteste, imaće našu podršku

Umjesto realne i od strane građana očekivane odluke da konačno uzmu učešće u organizaciji i realizaciji mirnih demokratskih protesta kolege iz opozicije po ko zna koji put nijesu izrazile spremnost da se odvaže na politički korak kojim slobodni građani i Demokratski front (DF) odavno koračaju, poručuju iz tog političkog saveza.
DF: Ako ostatak opozicije želi proteste, imaće našu podršku
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali, očigledna politička korupcija kojom je obezbijeđeno povjerenje Vladi premijera Mila Đukanovića, a zatim i krah parlamentarnog dijaloga, najbolja su potvrda njihovih stavova da je politički naivno očekivati pošten politički dogovor sa  Đukanovićem. Potpuno je jasno, napominju oni, da je jedini način da se stvore uslovi za prve fer i demokratske uzbore u Crnoj Gori smjena aktuelne Vlade, a zatim formiranje prelazne vlade bez Đukanovića.

- U tom cilju Demokratski front je uporno  pozivao opozicione kolege da uzmu učešće u organizaciji i realizaciji mirnih demokratskih protesta. Našim otvorenim pristupom  jasno smo dokazali  da u ovako ozbiljnom političkom trenutku u kom se nalazi Crna Gora sujeti i skrivenim namjerama nema mjesta – ističe se u saopštenju DF-a.

Oni navode da ne treba zaboraviti da je mjesecima prije nego su počeli protesi DF  javno putem medija pozivao kolege iz opozicije da uzmu učešće u pripremi protesta, a zatim su uslijedili i konkretni pisani pozivi kao i poziv o postizanju minimuma politčkog saglasja svim opozicionim subjektima izuzev Pozitivne Crne Gore prema čijem opozicionarstvu je,podsjećaju, DF još tada imao veliku rezervu. 

- Gotovo svakodnevno  sa mirnih demokratskih protesta, kao i posle brutalnog napada policije na učesnike protesta, izglasavanja povjerenja aktuelnoj Vladi kroz otvorenu korupciju, tako i nakon kraha parlamentarnog dijaloga, uredno smo pozivali kolege iz opozicije da uzmu učešće u organizaciji i relizaciji protesta. I to su činjenice sa kojim nije  posebno potrebno  upoznavati crnogorsku javnost. Kao  što je poznato naši pozivi su gotovo uvijek dobijali iste ili slične negativne odgovore. Ali, bez obzira na odgovore koje smo dobijali od naših opozicionih kolega Demokratski front im javno poručuje da ako se odvaže da organizuju mirne demokratske proteste kompletna infrastrutura najjčeg opozicionog subjekta Demokratskog fronta im stoji na raspolaganju. A naš dolazak i prisustvo, nezavisno da li će stići javni pozivi, zvanične depeše i mejlovi, biće kao i do sada neupitni – poručuju iz DF-a.

Portal Analitika