Politika

Nuhodžić: Krivokapiću isključivo stalo da sačuva svoju funkciju

Neprimjerenim kvalifikacijama manjinskih partija u crnogorskoj Skupštini, njen još uvijek aktuelni predsjednik Ranko Krivokapić je najviše kazao o sebi. Do juče je Krivokapić sebe pokušavao da predstavi kao najvećeg mogućeg zaštitnika manjinskih naroda, njihovih partija i slobodnog građanskog opredjeljivanja, ali čim je te principe trebalo pokazati i u praksi, dozvoljavajući svima da samostalno donose odluke, predsjednik SDP-a je pokazao svoje pravo lice - kazao je poslanik DPS-a Mevludin Nuhodžić.
Nuhodžić: Krivokapiću isključivo stalo da sačuva svoju funkciju
Portal AnalitikaIzvor

On je poručio da manjinske partije nijesu bilo čiji sateliti, pa ni DPS-a, niti im se može uskratiti pravo da politički odlučuju u skladu sa svojim programima i artikulisanom voljom svojih birača.

- Ovako teške optužbe na račun dojučerašnjih koalicionih partnera i sadašnjih na lokalnom nivou, može izgovoriti samo političar kome je isključivo stalo da sačuva svoju funkciju. Time nije uvrijedio samo predstavnike manjinskih partija, već unizio Parlament kojim još uvijek predsjedava i građanski koncept države Crne Gore, ali i sve one građane koji svoje povjerenje ukazuju tim strankama – istakao je Nuhodžić.

On je naglasio da DPS cijeni doprinos manjinskih stranaka na očuvanju mira, stabilnosti i izgradnji Crne Gore kao multietničkog i građanskog društva. Crna Gora, dodaje on, mora sačuvati i unaprjeđivati multietnički sklad i toleranciju, to je njena tradicija i budućnost.

- Te vrijednosti je čine liderom u regionu, a to prepoznaju, i poštuju naši evropski partneri. Svakako značajan doprinos očuvanju u napređenju tih vrijednosti moramo dati mi, kao najviši predstavnici naroda. Izjava predsjednika Krivokapića je suprotno od toga – zaključio je Nuhodžić.

Portal Analitika