Fudbal

LŠ: Siti i Atletiko traže miran revanš

Prvi krug osmine finala Lige šampiona završava se večeras duelima u Ajndhovenu i Kijevu. PSV čeka madridski Atletiko, dok je Dinamo domaćin Mančester Sitiju.
LŠ: Siti i Atletiko traže miran revanš
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa Stefana Savića, koji će meč vjerovatno početi na klupi, dobro je prošla na žrijebu iako je Madriđanima jasno da ,,filipsovci“ nijesu ekipa koja se može potcijeniti. Naročito ne pred okršaj u Ajndhovenu.

- Istina je da PSV ima dobre navijače, ali igrači na ovom nivou fudbala ne misle mnogo o navijačima, oni su u potpunosti fokusirani na igru i na ono što treba da urade - rekao je fudbaler Atletika Hose Marija Himenes.

Iz tabora holandskog velikana poručuju da je na papiru Atletiko u prednosti, ali da to ne znači da se PSV pomirio sa eliminacijom.

- Atletiko je pametna ekipa, borbena, igra dobar fudbal. Igrali su finale Lige šampiona nedavno tako da su apsolutni favoriti, ali ko zna što možemo da uradimo na svom terenu. Navijači nam daju energiju, umiju da naprave pakao - izjavio je Jorit Hendriks.

Dinamo Kijev još nije odigrao nijedan zvanični meč u 2016. godini. Osim ogromne razlike u budžetu, to je još jedan hendikep ukrajinskog velikana u odnosu na večerašnjeg rivala - Mančester siti.

- Gledali smo dovoljno Sitijevih utakmica. Vjerujem da smo radili dobro u proteklom periodu, nemamo problema sa fizičkom spremom. Nije tajna da su ,,građani“ jedan od najbogatijih klubova na svijetu, ali siguran sam da su naši igrači svjesni važnosti ovih mečeva i da su spremni da daju sve od sebe. Prije svega, moraju da budu tim. Imamo šansu - optimista je trener Sergej Rebrov.

Siti nikada nije igrao četvrtfinale Lige šampiona. S obzirom na ulogu velikog favorita, možda je došlo vrijeme da se ispiše istorija.

- Osvojili smo prvo mjesto u grupi i sada ćemo pokušati da stignemo što dalje - rekao je menadžer Manuel Pelegrini.

(ARENA, Pobjeda)

Portal Analitika