Politika

ABAZOVIĆ: Tanok ima problem sa Izvještajem EK

- Građanski pokret URA i Demokratski front kritikovali su stavove izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarlsa Tanoka, koji je kazao da je opoziciji ponuđeno dosta u pregovorima sa vlastima kao i da je neprihvatljiva bilo kakva stranačka kontrola Javnog servisa. Te dvije političke grupacije su ocijenile da su Tanokovi stavovi ,,pristrasni“. Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je u izjavi za Pobjedu da evropski parlamentarac Čarls Tanok nema problem sa opozicijom već sa Izvještajem Evropske komisije o napretku Crne Gore.
ABAZOVIĆ: Tanok ima problem sa Izvještajem EK
Portal AnalitikaIzvor

- U njima se kontinuirano nekoliko puta zaredom navodi da je potrebna transformacija RTCG u profesionalan Javni servis što sada svakako nije - kazao je Abazović za Pobjedu. Abazović je dodao da se opozicija kada je u pitanju RTCG suštinski zalaže za ono što priča Tanok. - Željeli smo da Javni servis, Agenciju za elektronske medije i ANB oslobodimo od političke kontrole koju nad njima sprovodi taj isti DPS, koji se kao bori protiv političke kontrole. Nijesmo željeli da politički kontrolišemo te institucije, što smo i jasno saopštili tokom pregovora, već da ih stavimo u funkciju građana i javnog interesa - objasnio je Abazović.

Korak dalje u kritici Tanoka i politike Brisela otišao je Demokratski front, čiji je funkcioner Jovan Vučurović kazao da je očigledno da strane ambasade i međunarodni krugovi podržavaju premijera Mila Đukanovića. - Najslikovitiji primjer iz međunarodnih krugova je ocjena evropskog parlamentarca Čarlsa Tanoka koji je rekao - šta će oni više, dosta im je nudio, a za Javni servis da je slobodan i da ga ne mogu političari uređivati - naveo je Vučurović u saopštenju dostavljenom Pobjedi. Vučurović je kazao da njihove tvrdnje dokazuju da režim niko ne podržava besplatno i bez interesa, što se, kako je naveo, prepoznaje u izjavama pojedinaca iz briselske administracije, kao i u intervjuima i stavovima nekih drugih važnih međunarodnih adresa. Kao i Vučurović i Abazović smatra da DPS nije ponudio opoziciji ni premalo ni previse, kako to tvrdi Čarls Tanok. - Sistemski problem je da li se poštuje Ustav i da li vlast proizilazi iz slobodne volje građana - zaključio je Abazović.

Pobjeda

Portal Analitika