Politika

Bivši članovi SRS-a formiraće politički pokret “Zavjetnici”

Većina članova Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Crnoj Gori formiraće novi politički pokret – Srpski sabor Zavjetnici testamenta Svetog Petra Cetinjskog, skraćeno Zavjetnici.
Bivši članovi SRS-a formiraće politički pokret  “Zavjetnici”
Portal AnalitikaIzvor

- Razlog tome su nesporazumi koji vladaju u Stranci više od pola godine zato što Stranka osim što krši Statut, vodi politiku saradnje sa strankama koje se otvoreno zalažu za Evropsku uniju ili NATO pakt, kao što su Nova srpska demokratija i Pokret za promjene. Jasno je da ne želimo da se bilo ko iz vrha Stranke sa nama potkusurava zarad ciljeva nečije "visoke politike" – saopštio je Robert Žižić, član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke i predsjednik nikšiškog Okružnog odbora SRS.

Osnovni cilj Zavjetnika, kako se navodi, biće borba za ispunjenje zavjeta testamenta Svetog Petra Cetinjskog o trajnoj vezanosti Crne Gore sa jedinovjernom, jedinokrvnom i jedinorodnom nam majkom i zaštitnicom srpstva Rusijom. Zavjetnici će se boriti protiv ulaska Crne Gore u NATO pakt i Evropsku uniju jer bi srpski narod u ovim tvorevinama bio uništen na isti način na koji je prošao ulaskom u Jugoslaviju.

 

Portal Analitika