Društvo

Apel za pomoć za Andrijanu iz Plava

Na društvenim mrežama pojavio se apel za pomoć za Andrijanu Knežević iz Plava, koji je uputila njena starija sestra. Pomoć joj je potrebna radi transplatacije jetre u Turskoj, a svi koji žele da pomognu to mogu uraditi putem uplate na ime njene sestre Nataše Knežević na žiro račun 510-2502996277014-28 otvoren kod Crnogorske komercijalne banke.
Apel za pomoć za Andrijanu iz Plava
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

O Andrijani govori njena starija sestra koja ističe da je Andrijana njen „heroj, prijatelj, koleginica...“.

„Diplomirala je na Fakultetu za saobraćaj, komunikaciju i logistiku sa desetkom. Andrijana ima 25 godina i živi u Plavu. Tačnije poslednjih par godina više vremena provodi u bolnicama. A sad je čeka ona odlučujuća borba. Transplatacija jetre u Turskoj.  Sa njom ide njena mama, koja bi trebalo da bude uzor svim majkama. Ona koja se od nje ne odvaja ni jednog trena i daje dio sebe za nju“, piše Andrijanina starija sestra na Fejsbuk stranici Podgoričkog vremeplova.

Kaže da je sve što bi napisala malo da je opiše, objasni i nacrta svima u mislima.

„Ona se uvijek smije, ne žali se nikad iako veći dio dana provede sa iglom od infuzije u ruci. Nije se žalila čak ni kad je tako bolesna radila. Ne žali se čak ni kad joj je teško da diše zbog grčeva u nogama. Ne žali se što je najljepše godine svoje mladalačke bezbrižnosti provela bolesna, pod intervencijama, u hitnoj pomoći, u Kliničkom centru Podgorice i Beograda...“, nastavlja svoj apel djevojka.

Za Andrijanu tvrdi da je toliko snažna da je ponekad bude sramota njenih problema, koji izgledaju tako mali naspram njene bitke za život.

„Finansijski ne znam kako su izdržali, cijela njena porodica, ali tokom svih mojih boravaka kod nje u Plavu, jedino što znam da tamo nikad nije nedostajalo ljubavi. Andrijani i njenoj mami treba pomoć u plaćanju troškova transplatacije i zato sad želim od mojih prijatelja da tražim tu pomoć za nju, jer vjerujte mi, ona to zaslužuje. Svaka pomoć je dragocjena, znate već kako to ide, humanost na testu, a ne mogu ni da opišem šta je sve izdržala“, završava svoj apel Andrijanina starija sestra.

(Podgorički vremeplov)

Portal Analitika