Košarka

Budućnost na juniorskom turniru Eurolige!

Košarkaši Budućnost Volija učestvovaće na juniorskom kvalifikacionom turniru za plasman na završnicu Evrolige u Berlinu, saopšteno je iz podgoričkog kluba.
Budućnost na juniorskom turniru Eurolige!
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da će turnir od petka do nedjelje biti odigran u Beogradu. Turnir će okupiti osam ekipa, podijeljenih u dvije grupe. Budućnost Voli će igrati u A grupi sa Crvenom zvezdom, berlinskom Albom i sarajevskim Sparsom.Rivali u B grupi biće Cedevita, minhenski Bajern, Partizan i Zemun.

Prema propozicijama takmičenja, plasman na finalni turnir izboriće finalisti. Direktor sekecije za mlađe kategorije podgoričkog kluba, Dragan Ivanović, kazao je da će Budućnost Voli biti najmlađi učesnik turnira.

"Imamo četiri igrača koji su pravi juniori, po dvojicu rođenih 1998. i 1999. godine. Ostali igrači su kadeti. Za nas je bitno da vidimo koliko naši momci mogu sa ekipama iz regiona. Nemamo imperativ rezultata, već da odigramo dobro i pokažemo se u najboljem svjetlu", kazao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Trener juniorskog tima, Marko Sekulić, kazao je da Budućnost Voli putuje za Beograd da pruži svoj maksimum i pokuša da ostavri što bolji rezultat.

"Bićemo ubjedljivo najmlađi, sve ekipe su većinom 98 godište. Mi imamo samo dvojicu igrača rođenih 1998, Ognjen Čarapić i centar Filip Nikčević dvojicu rođenih 1999. godine Slavkovića i Vujovića. Bićemo najmlađi, ali to ne mora ništa da znači. Idemo da damo sve od sebe i nadam se da će to donijeti rezultat", rekao je Sekulić.

On je istakao da će ekipi biti jača za Miloša Popovića, koji kao pozajmljen igrač nastupa za Ulcinj.

Kapiten Ognjen Čarapić očekuje kvalitetan turnir, sa puno talentovanih igrača.

"Radi se o kvalitetnom turniru. Biće dosta mladih i kvalitetnih igrača. Ne znam mnogo o kvalitetu drugih ekipa. Najmlađi smo, ali ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Uželio sam se igre, ali od trenera zavisi koliko ću igrati", rekao je Čarapić.

Budućnost će u prvom kolu, u petak u deset sati, igrati sa Crvenom zvezdom, dok će se u 20 sati sastati sa Albom.Za subotu zakazan je duel sa Sparsom (16.00).Polufinalni dueli na programu su u nedjelju, a istog dana biće odigrani i mečevi za konačan plasman.

Mina

Portal Analitika