Fudbal

Crnogorac predsjednik drugoligaša iz Luksemburga

Nekadašnji fudbaler Ribnice, Mirsudin Ličina, imenovan je za predsjednika luksemburškog drugoligaša, Union 05 Kail- Tetanž, saopšteno je iz tog kluba.
Crnogorac predsjednik drugoligaša iz Luksemburga
Portal AnalitikaIzvor

On je do sada obavljao funkciju trenera i sportskog direktora u tom klubu, a na njegovom čelu naslijedio je Portugalca Žozea Konkalveša. Prema njegovim riječima, podršku za preuzimanje kluba dobio je i od predsjednika Opštine Džona Lorena.

Ličina je osamdesetih godina prošao mlađe selekcije Crne Gore, a bio je član mlađih kategorija Budućnosti, koje je trenirao Ante Miročević. Bio je dugogodišnji član Ribnice, u kojoj su tada nastupali Miodrag Vukićević i Savo Barac. U Luksemburgu je igrao za više klubova, a nakon igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu.

Ličina će biti na čelu Upravnog odbora, sastavljenog od 21 člana, od kojih je njih devet porijeklom iz Crne Gore. Funkciju potpredsjednika obavljaće Rahim Škrijelj. Ličina je kazao da je klub sastavljen od igrača različitih nacionalnosti, a neki od njih su i djeca doseljenika iz Crne Gore i drugih republika bivše Jugoslavije. On je kazao da je trener ekipe Nedžib Selimović, porijeklom iz Novog Pazara.

"Ideja za preuzimanje kluba javila se još poodavno, a sve sa namjerom da se što više ljudi sa prostora Bihora i Crne Gore uključi u aktivnosti kluba i da se tako veliki broj omladine uključi u sport, što je bitan uslov kvalitetnoj integraciji u moderno luksemburško društvo", rekao je Ličina.

On je kazao da će novo rukovodstvo raditi na stvaranju fudbalskog potencijala u klubu i voditi računa da se ističe kvalitet, kao osnovni uslov za dobre sportske rezultate.

"Što se tiče mladih fudbalera posebno bih istakao 13-godišnjeg Denisa Ličinu i 18-godišnjeg Alena Agovića, kao i Adnana Jašarovića. Vjerujem da će oni izrasti u vrsne fudbalere koji će biti primijećeni i van granica Luksemburga", kazao je Ličina.

On je podsjetio da je Tetanž grad pobratim sa Ulcinjem. (MINA)

Portal Analitika