Fudbal

Predsjednik Barselone se plaši Premijer lige

Prvi čovjek Barselone Đosep Marija Bartomeu rekao je da je zabrinut zbog prijetnje koju će od naredne sezone predstavljati klubovi iz Premijer lige.
Predsjednik Barselone se plaši Premijer lige
Portal AnalitikaIzvor

Od naredne sezone u Premijer ligi na snagu stupa novi ugovor o televizijskim pravima vrijedan preko pet miliona funti, od kojeg će profitirati svi klubovi u elitnom društvu. Upravo zbog toga, Bartomeu smatra da će engleski klubovi biti najveći konkurenti Kataloncima u borbi za dovođenje igrača.

„Klubovi iz Premijer lige će biti u nevjerovatnoj finansijskoj situaciji od naredne sezone i mi smo zabrinuti“, rekao je Bartomeu, „Premijer liga je najbolje fudbalsko takmičenje. Najprimamljivije je navijačima i ima velike prihode. Rade dobar posao, a svi timovi su jednaki i svima su od interesa. Mi imamo drugačije budžete u Španiji i bilo bi teško za klub kao Lester da se nađe na čelu tabele“. 

Bartomeu je tako jasno naglasio činjenicu da Barselona i Real Madrid dobijaju polovinu novca od televizijskih prava u Španiji. 

Predsjednik Barselone je istakao da je zabrinut da bi mlade španske nade mogao da privuče novac, ali je naglasio da za fudbalere katalonskog kluba to nije najvažnije. 

„Naši rivali su klubovi Premijer lige. Moramo da damo sve od sebe da povećamo prihode i poboljšamo finansijsku situaciju da bismo se postarali da talenti ostaju kod nas. Zbog toga sam i zabrinut, ali radimo na tome jer želimo da zadržimo svoje talente. Znam da su naši fudbaleri u kontaktu sa drugim klubovima, to je normalno. Nijedan naš igrač nije rekao da želi da ode. Mnogi dobijaju bolje finansijske ponude, ali naši igrači nijesu u Barseloni zbog novca, već zbog fudbala i navijača“, naglasio je Bartomeu. 

Barselona je iza Reala na listi najbogatijih klubova, ali je Bartomeu istakao da je cilj njegovog kluba da dođe do godišnjeg prihoda od milijardu eura da bi on bio još veći. ’Kraljevski klub’ je prošle godine imao prihode od 577 miliona eura, ispred Barselone sa 560 miliona i Mančester Junajteda sa 530 miliona.

Portal Analitika