Fudbal

LŠ: Dva spektakla, u Londonu i Torinu!

Četiri tima, dva spektakla i mnogo razloga za željno iščekivanje večerašnjih mečeva osmine finala Lige šampiona - Juventus dočekuje Bajern, Arsenal Barselonu.
LŠ: Dva spektakla, u Londonu i Torinu!
Portal AnalitikaIzvor

Dva od ova četiri velikana moraće sredinom marta da se oproste od Lige šampiona, ali će u četiri utakmice svijet imati priliku da vidi najbolje što fudbal može da ponudi. Prošlogodišnji finalista u Torinu će dočekati klub kojem je osvajanje Lige šampiona već nekoliko godina opsesija.

Biće to i repriza četvrtfinala iz 2013. godine, kada je Bajern otišao do samog kraja...

- Bio sam tada na klupi u prvom meču. Tada je Bajern bio jako, jako dobar, osvojio je Ligu šampiona. Imali su veoma organizovan tim sa nekoliko ,,smrtonosnih“ napadača. I ove sezone imaju odličan tim, sa igračima koji mogu da naprave razliku svojim individualnim umijećem. Ali, mi smo Juventus, mi smo veliki klub. Nijesmo favoriti u ovom okršaju, ali to u isto vrijeme može da znači prednost za nas. Nemamo što da izgubimo - poručio je Pol Pogba.

Uoči teškog meča na ,,Juventus areni“, Pep Gvardiola je u problemima sa štoperima. Zbog povreda nema Džeroma Boatenga, Holgera Badšutbera, Havija Martineza i Medija Benatije, koji se priključio timu, ali je rovit.

Gvardiola je prinuđen da ,,izmisli“ štoperski tandem, a na raspolaganju ima mladog Džošuu Kimiha i Davida Alabu, a čak razmišlja da u posljednju liniju posašlje Artura Vidala, krilnog napadača.

- Istina je da imamo samo dva štopera na raspolaganju, ali ne treba da se žalimo jer je takvo stanje. Pokušaćemo da igramo našu uobi- čajenu igru sa igračima koje imamo na raspolaganju. Vidal na poziciji štopera? On može da igra na više mjesta u timu i svakako je jedna od opcija. Kao što je i Roben igrao u sredini na prošlom meču jer nam je tamo bio potreban - rekao je Gvardiola.

Arsenal je u posljednjih pet sezona svaki put eliminisan u osmini finala, a ne može se pohvaliti ni dobrim rezultatima u duelima sa Barselonom. U tri navrata su igrali u nokaut mečevima Lige šampiona i uvijek su Katalonci pobjeđivali (finale 2006, četvrtfinale 2009/10. i osmina finala 2010/11). Zbog toga je i Arsen Venger Barsu označio ka velikog favorita.

- Teže je bilo spremiti se za meč protiv Hala, nego za Barselonu. Za prvaka Evrope su svi spremni i koncetrisani. Najbitnije je da moj tim ima nadu i samopouzdanje, jer su veliki favoriti protiv nas. Nijedan tim nije savršen, ali oni su blizu toga - izjavio je Venger.

Barselona nije izgubila posljednje 32 utakmice u svim takmičenjima (klupski rekord), od gostovanja Sevilji 3. oktobra. - Oduševljen sam što sam dio ovog tima. Nikada nijesmo umorni od pobjeđivanja. Lako je trenirati ovakve igrače, svjesne svojih obaveza i timskih ciljeva - kazao je Luis Enrike.

(ARENA)

Portal Analitika