Društvo

NOVA najoštrije osudila napad na navijače „Budućnosti“

Nova srpska demokratija najoštrije osuđuje napad koji su albanske ekstremističke grupe izvršile na navijače Budućnosti u BJR Makedoniji i očigledno je da se radi o napadu u čijoj su pozadini vjerski i nacionalni motivi, navodi se u saopštenju NOVE dostavljenom Portalu Analitika.
NOVA najoštrije osudila napad na navijače „Budućnosti“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Međutim, ono što je takođe uznemirilo javnost u Crnoj Gori i izazvalo opravdano ogorčenje je činjenica da niko iz aktuelne vlasti nije našao za shodno da osudi ovaj brutalni atak u kome je povrijeđen veći broj građana Crne Gore. Da se ovakav napad na navijače iz Crne Gore desio u Rusiji ili Srbiji, javni servis i drugi režimski mediji bi se utrkivali u ispoljavanju rasne i nacionalne mržnje prema Rusiji i Srbiji, pravile bi se specijalne emisije, a sa ekrana se ne bi skidao razni polusvijet, branioci NATO ,,vrijednosti'' i lika i djela predsjednika DPS-a. Tu bi se  nadugačko objašnjavalo kako se nešto slično ne bi moglo desiti u NATO državama, jer NATO ne bi dao da bilo ko napada navijače iz Crne Gore.

Ali, pošto su navijači Budućnosti napadnuti od strane prijatelja i partnera crnogorskog režima, albanskih ekstremista - ,,balista'', onda DPS i koalicioni partneri licemjerno ćute, ne interesuje ih ono što se desilo građanima Crne Gore, i ne žele da se zamjere onima kojima su koliko juče priznali i lažnu državu na tlu Srbije.

Za razliku od crnogorske vlasti, većina Albanaca, što je demonstrirano i u ovom slučaju, ne pravi razliku između Srbije i Crne Gore, ne kriju da smo im podjednako ,,dragi'', što pokazuju i sa onom demarkacionom linijom između južne srpske pokrajine i Crne Gore. Znaju oni bolje od crnogorskog režima koliko su bliski Srbija i Crna Gora i zato nas u realnom životu posmatraju i tretiraju kao jedno. Zato i ovo ćutanje državne administracije i režimskih medija u Crnoj Gori nije slučajno, jer svako osvjetljavanje ovakvih slučajeva pokazuje štetnost projekata razdvajanja, mržnje i separatizma.

Sramna politika izdaje na kojoj insistira aktuelna vlast, pokušava da Crnu Goru uvuče u lažna prijateljstva i partnerstva, sa druge strane stvarajući neprijatelje od naših vjekovnih saveznika. Ta politika neće proći, jer će se vrlo brzo pokazati da je tradicionalna Crna Gora previše tvrd orah za svakoga ko odluči da je povede putem izdaje - kaže se na kraju saopštenja NOVE.

Portal Analitika