Društvo

Prilika da studenti pokažu znanje i kreativnost

Nevladina organizacija „Youth of Montenegro“ organizoveće u martu takmičenje Case Study Show 2016, na kojem će crnogorski studenti imati priliku da pokažu svoje znanje i kreativne sposobnosti pri rješavanju konkretnih poslovnih problema.
Prilika da studenti pokažu znanje i kreativnost
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz te NVO, takmičenje će biti održano od 9. do 11. marta na Univerzitetu Donja Gorica, a studenti svoj takmičarski tim mogu prijaviti do 2. marta na sajtu www.casestudyshow.me .

Iz Youth of Montenegro su kazali da takmičarski zadaci predstavljaju aktuelne probleme sa kojima se suočavaju crnogorske i inostrane kompanije.

“Case Study Show 2016 je prilika da se kohezijom poslodavaca i studenata ukaže na potrebu za savremenijim modelima studiranja, ali i na neophodnost značajnije zastupljenosti studija slučaja u obrazovnom program”, rekli su iz te NVO.

Studentski timovi koji budu predstavili najbolja rješenja osvojiće nagrade među kojima, kako se navodi, treba istaći priliku za rad u nekoj od kompanija koje su podržale projekat, stručno studijsko putovanje i novčane nagrade.

"Cilj ovog projekta je podsticanje primjene studije slučaja tokom studiranja, a web stranica www.casestudyshow.me će, i nakon takmičenja, funkcionisati kao portal koji će zainteresovanim crnogorskim studentima pružati informacije o prilikama za obavljanje stručne prakse", kaže se u saopštenju.

Portal Analitika