Društvo

Podsticati saradnju između univerziteta

Memorandumom o razumijevanju i saradnji u oblasti visokog obrazovanja i naučnog istraživanja između Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata(UAE) podsticaće se saradnja i istraživački rad univerziteta i drugih visokoškolskih ustanova.
Podsticati saradnju između univerziteta
Portal AnalitikaIzvor

Memorandum su, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, potpisali ministar Predrag Bošković i ministar za visoko obrazovanje UAE, dr Ahmed Belhoul.

„Dvije države su se saglasile da će podsticati saradnju između univerziteta i ustanova visokog obrazovanja, promovisati saradnju istraživača i istraživačkih centara u Crnoj Gori i UAE kroz zajedničke istraživačke projekte i radionice, organizovati naučne seminare i konferencije u obje zemlje, kao i razmjenu studenata“, saopšteno je iz Ministarsva prosvjete.

Iz resornog ministarstva su kazali da će države razmjenjivati informacije o akademskom kvalitetu i standardima i o kvalifikacijama na ustanovama visokog obrazovanja u obje zemlje, kako bi olakšale uzajamno priznavanje kvalifikacija.

Ministri su, kako se navodi u saopštenju, razmijenili informacije o obrazovnim sistemima Crne Gore i UAE, ističući značaj uspostavljanja saradnje, stvaranja uslova za veću mobilnost studenata i stručnog obrazovanja.

Crnogorska delegacija posjetila je škole Yasmina i Cranleigh i upoznala se sa načinom njihovog rada, koji se temelji na kvalitetnoj edukaciji i socijalizaciji djece.

Izvor: Mina

Portal Analitika