Abiznis

MBA: Okrugli sto o Agrobudžetu

U organizacija Montenegro Biznis Alijnse danas je održana prezentacija Agrobudžeta za 2016. godinu. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici organizatora, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, poljoprivredni proizvođači i prerađivači.
MBA: Okrugli sto o Agrobudžetu
Portal AnalitikaIzvor

Okrugli sto je  vodila predsjednica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj MBA Vesna Daković. Agrobudžet za 2016. godinu je, ispred Ministarstva poljoprivrede i rurarlnog razvoja, predstavila Direktorica direktorata za poljoprivrdu i ribarstvo Danijela Stolica. Predstavljene su mjere predviđene ovogodišnjim budžetom, posebno one koje su drugačije u odnosu na prethodni Agrobudžet. Poljoprivrednici su obavješteni da se moraju registrovati u jedinstveni registar poljoprivrednih proizvođača, ukoliko žele da ostvare prava iz Agrobudžeta za ovu godinu. Takođe su informisani o mjerama ruralnog razvoja i načinima na koja će ta sredstva biti plasirana, sa posebnim naglaskom da će mjere ruralnog razvoja biti sprovođene kroz javne pozive.

Nakon prezentacije Agrobudžeta, uslijedila je diskusija, u kojoj su učešće uzeli: Snežana Perić iz “Suez life sciences”, Rade Rajković iz “Vinarije Rajković”, “Milutin Đuranović iz mljekare “Lazine”, Zorka Šljukić iz mljekare “Srna” i Milodarka Novosel indidualni poljoprivredni proizvođač.

Ocijenjeno je  da je  Agrobudžet  još jedan važan i konkretan podsticaj poljoprivrednim proizvođačima  zbog, između ostalog, mogućnosti da blagovremeno planiraju svoje aktivnosti.

 

Portal Analitika