Abiznis

Đukanović u Londonu na samitu za zemlje Zapadnog Balkana

Investicioni samit za zemlje Zapadnog Balkana, na kojem će delegaciju Vlade predvoditi premijer Milo Đukanović, održava se danas u Londonu u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
Đukanović u Londonu na samitu za zemlje Zapadnog Balkana
Portal AnalitikaIzvor

Iz Vlade je saopšteno da će u fokusu samita biti investicioni potencijali i mogućnosti za poslovanje u zemljama zapadnog Balkana, sa akcentom na razvoj putnih koridora i obnovljivih izvora energije.

„Samit će okupiti predsjednike vlada zemalja zapadnog Balkana, visoke zvaničnike Evropske unije i EBRD-a, potencijalne investitore, kao i brojne međunarodne eksperte“, dodaje se u saopštenju.

Đukanović će govoriti na premijerskoj sesiji i imati niz bilateralnih susreta tokom održavanja Samita. U crnogorskoj delegaciji biće i ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Tematske sesije biće posvećene proširivanju Trans-evropske transportne mreže (TEN-T) i regionalnoj povezanosti, obnovljivim izvorima i modernizaciji mreže za održivi regionalni energetski model I privatizacionoj agendi na zapadnom Balkanu.

EBRD je na zapadnom Balkanu prisutna od ranih 90-ih godina, a danas je jedan od najvećih pojedinačnih institucionalnih investitora u svakoj zemlji regiona.

EBRD predstavlja važnog partnera vladama regiona na planu pružanja podrške tranzicionim procesima.

Investicioni samit je prilika da se učesnicima, zvaničnicima, kao i predstavnicima političke i poslovne zajednice dodatno predstave investicione mogućnosti sa kojima Crna Gora raspolaže, kao i promovišu i afirmišu politički i ekonomski interesi Crne Gore.

Mina business

Portal Analitika