Košarka

Fantastični Ivanović i Nikolić donijeli Megi Kup Srbije!

Košarkaši Mega Leksa ovojili su trofej namijenjen pobjedniku srpskog Kupa, koji nosi ime čuvenog jugoslovenskog reprezentativca Radivoja Koraća!
Fantastični Ivanović i Nikolić donijeli Megi Kup Srbije!
Portal AnalitikaIzvor

Mega je prvi pehar u svojoj istoriji zaslužila pobjedom u finalu u Nišu protiv beogradskog Partizana rezultatom 85:80. Krucijalnu ulogu u osvajanju ''Žućkove ljevice'' imao je crnogorski tandem Ivanović - Nikolić, koji je postigao gotovo pola poena svog tima (42).

Partizan je u posljednjim sekundama utakmice imao šansu da izbori produžetak, nakon što je Ivanović neočekivano promašio oba penala (do tog trenutka šutirao 9/10), ali je momak koji je ljetos bio želja Beograđana stigao da izblokira šut Milutinovića, presudivši tako svom nesuđenom timu.

Nikola Ivanović je bio MVP finala sa 24 poena (5/7 trojke), uz 4 skoka i 5 asistencija (indeks 31!), a pleja naše reprezentacije fenomenalno je ispratio Danilo Nikolić, koji je uknjižio 18 poena (4/5 za tri poena) i 5 uhvaćenih lopti (indeks 17)! U Partizanu je naviše pokazao Vilson, autor 17 poena, dok su po poen manje ubacili Marinković i Murić. (Kosarka.me)

Portal Analitika