Društvo

ŠETNJA PODGORICOM: Digli glas protiv uništavanja simbola grada

Glas protiv uništavanja simbola Podgorice, danas su digli članove grupe "Kana / ko ako ne arhitekt?".
ŠETNJA PODGORICOM: Digli glas protiv uništavanja simbola grada
Portal AnalitikaIzvor

Zajedno sa stotinjak građana Podgorice, prošetali su djelovima grada u kojima se nalaze simboli Podgorice, u želji da ukažu na pogrešnu politiku prema kulturnom nasljeđu.

U podne su se okupili kod nekadašnjeg Kina kultura, nezadovoljni njegovim rušenjem. Šetnju su nastavili obilazeći Hotel Hilton, nekadašnji Hotel Crna Gora, zatim kuću vajara Rista Stijovića, pa Sahat kulu, prošli kroz Staru varoš do Hotela Podgorica.

Još jednom su pozvali nadležne da zaštite kulturno naslijedje Glavnog grada, podsjetivši na inicijativu koju su podnijeli prije dva mjeseca.

"Da se hotel Podgorica stavi pod prethodnu zaštitu, što bi značilo automatski bi to značilo obustavu radova. Do dan danas na obije te stvari nijesmo dobili nikakav odgovor. I dalje ćemo se truditi. Ovo nije kraj, mi nastavljamo kako znamo i umijemo. Sigurno nećemo stati sa ovom pričom o nužnosti zaštite hotel Podgorica", poručio je Boriuslav Vukućević iz gruope "Kana".

"Ovo je posljednji apel institucijama da se na civilizovan način ne ignorisanjem, ne politikom autizma, nejavljanja ne odgovaranja, odnesu prema našim najvrjednijim arhitektonskim ostvarenjima", kazao je tokom skupa Aleksandar Ašanin.

Foto: "Kana / ko ako ne arhitekt?" - Fejsb

rtcg.me

Portal Analitika