Abiznis

Sjutra kontrolno saslušanje Gvozdenovića i Mrdaka

Kontrolno saslušanje ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića i direktora Javnog preduzeća Nacionalni parkovi, Zorana Mrdaka, povodom negativnog mišljenja Državne revizorske institucije (DRI) o finansijskoj i reviziji pravilnosti te kompanije, biće održano sjutra.
Sjutra kontrolno saslušanje Gvozdenovića i Mrdaka
Portal AnalitikaIzvor

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet jednoglasno je na sjednici 21. januara podržao inicijativu za kontrolno saslušanje Gvozdenovića i Mrdaka, koju je podnio predsjednik tog skupštinskog tijela i poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksandar Damjanović.

DRI je izvještaj o reviziji Nacionalnih parkova objavila početkom novembra i dala negativno mišljenje na finansijsku i reviziju pravilnosti, kao i 50 preporuka.

Vrhovna revizija je, između ostalog, utvrdila da Nacionalni parkovi nijesu prikazali 159 hiljada gotovine, da su smanjili kapital, prikazujući ga skoro 1,7 miliona EUR manjim nego što je njegova stvarna vrijednost.

Nacionalni parkovi su 2014. godinu završili sa ukupnim prihodima manjim 10,76 odsto nego godinu ranije, dok su rashodi u istom periodu bili veći 11,23 odsto.

Izvor: Mina business

Portal Analitika