Abiznis

Budi odgovoran: Inspekcijski nadzor u Codri, Euromixu i Domfilu

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano sedam primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna. Inspekcijski nadzor je u toku u bolnici Codra, građevinskoj firmi Euromix i preduzeću Domfil iz Podgorice, koji su prijavljeni za neobračunavanje poreza i doprinosa.
Budi odgovoran: Inspekcijski nadzor u Codri, Euromixu i Domfilu
Portal AnalitikaIzvor

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole podgoričkih kafića Modena i Atelje, kao i plesnih klubova Jet Set i Buena Vista.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Vlada je početkom februara odlučila da i ove godine nastavi projekat u saradnji sa Elektrtehničkim fakultetom, ali bez donatorske podrške UNDP-a.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Izvor: Mina business

Portal Analitika