Politika

Stjepčević pozvao Erdogana da posjeti Crnu Goru

Gradonačelnik Kotora Aleksandar Stjepčević susreo se juče u Istanbulu sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i tom prilikom ga je pozvao da posjeti Crnu Goru i dođe u „UNESCO-ov Kotor“- saznaje Pobjeda.
Stjepčević pozvao Erdogana da posjeti Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Stjepčević je boravio u Istanbulu na poziv gradonačelnice Gaziantepa Fatme Sahin. Šesti grad po veličini u Turskoj Gaziantep dobio je mjesto na listi gastronomskih gradova u mreži Kreativnih gradova u okviru UNESCO-a.

Povodom toga održan je juče prvi sastanak u istanbulskoj Ciragan palati uz prisustvo predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Nova titula Gaziantepa će imati pozitivan efekat na saradnju među gradovima. Na zvaničanm zahtjev gradonačelnice Gazientepa, Sahin, opština Kotor će podijeliti uspjeh Gaziantepa sa svim svojim pobratimskim gradovima i drugim međunarodnim mrežama čiji je član - saopšteno je Pobjedi.

Prije gala večere, gradonačelnica Gaziantepa je sa guvernerom Alijem Jerlikajem razgovarala sa predstavnicima gradova pobratima, UNESCO-a i novinarima. Stjepčević se sastao i sa turskim ambasadorom pri UNESCO-u Huseinom Avnijem Botsalijem.

Gaziantep i Kotor su gradovi pobratimi i sarađuju još od 2012. godine. Oba grada su članovi međunarodnog foruma gradova duž „Puta svile“. Predstavnici Kotora i Cetinja su bili pozvani na skup jer su to gradovi pobratimi.

Izvor: Pobjeda

Foto: cdm.me

Portal Analitika