Politika

DPS: Za Krivokapića ništa nije dogovoreno ako se ne obezbijedi njegova pozicija

Ponovno pominjanje riječi ostaje i smjena, kod Krivokapića je osvježilo nedavne i prouzrokovalo nove traume. To najbolje ilustruje ponovno gubljenje logičkog kompasa. Imajući u vidu da je njegov politički kompas odavno izvan funkcije, nekontrolisane reakcije na te njemu omražene riječ nijesu se dugo čekale, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista.
DPS: Za Krivokapića ništa nije dogovoreno ako se ne obezbijedi njegova pozicija
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz pomenute partije navode da Krivokapić u svom prepoznatljivom maniru, ako za ove namjene ne troši svoje saradnike i saradnice, onda se krije iza partijskih saopštenja.

„Bili smo svjedoci brojnih maštovitih priviđenja u tim reakcijama. Ovoga puta priviđa se i nekakva vladavina pendrecima, zaboravljajući da je odgovornost za resor MUP-a bila pod dugogodišnjom vladavinom njegovih najbližih saradnika – više od 13 godina, taman koliko je i on bio na funkciji predsjednika parlamenta. A kako reče skoro jedan analitičar „fotelju posljednjeg koji je bio odgovoran za 'pendrek', Krivokapić je žrtvovao u pokušaju da sačuva svoju““, kaže se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz DPS-a tvrde da je svima više nego jasno, da Krivokapić odbrojava u svojoj fotelji, ne minut, dva - kako on to voli da kaže, nego neđelju, dvije - kako Poslovnik predviđa i da ovakvi komični pokušaji traženja krivice u svemu i svakome, predstavljaju njegove posljednje aktivnosti na toj poziciji.

„Svjestan je negdje i sam Krivokapić te činjenice, ali ne može još da je prihvati. O tome koliko je SDP-u stalo do svojih pozicija, ne treba tražiti bolji primjer od samog lidera SDP-a, iako on tvrdi drugačije. Mnogo puta je to pokazao, a posebno u zadnje vrijeme. Najnoviji dokaz je činjenica da je sebe – svoju funkciju predsjednika parlamenta, umetnuo u sami uvod Sporazuma i na tome do kraja ultimativno insistirao. Da bi obezbijedio tu garanciju svojoj poziciji, promovisao je model pregovaranja „ništa nije dogovoreno – dok se sve ne dogovori“. Dakle ništa nije dogovoreno – dok se ne obezbijedi njegova funkcija. Upravo zbog toga, da bi se dogovorili, da bi došli do Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, da ne bi više čekali da se sam sjeti da podnese ostavku, da bi otklonili taj deformitet nezabilježen u demokratskoj i parlamentarnoj praksi, pripremljena je inicijativa za smjenu predsjednika parlamenta, koja će biti procesuirana u ponedjeljak – a zora“, stoji u saopštenju.

Iz Demokratske partije socijalista vjeruju „da će to biti put za postizanje Sporazuma i jasan znak da Crna Gora i njene potrebe dogovora i ukupnog stvaranja atmosfere povjerenja, ne mogu biti zatočenici pozicije predsjednika parlamenta, i ne malog broja pozicija u vlasti (preko 25 odsto), koje SDP sada pokriva“.

Portal Analitika